Θα χιονίσει "ψίχα" και πότε… ;

 
Η ανάρτηση του προγνώστη καιρού Γιώργου Βασιλειάδη

Θα φέρει η Τρίτη το πρώτο χιονάκι του φετινού χειμώνα?Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά φίλες και φίλοι. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!

Και σήμερα, τα δεδομένα διατηρούν μια προγνωστική τάση, για εκδήλωση χιονοπτώσεων μετά το απόγευμα - βράδυ της ερχόμενης Τρίτης και μέχρι το ξημέρωμα της Τετάρτης σε περιοχές Φλώρινας, Αμυνταίου, Πτολεμαιδας και Κοζάνης. Μια κατάσταση που θα μπορούσε να δώσει από ένα πασπάλισμα έως και μερικά εκατοστά χιονιού πάνω περίπου από τα 600-650μ υψόμετρο.

Τα προηγούμενα χρόνια ένα θέμα συζήτησης γύρω από το κλίμα της Δυτικής Μακεδονίας, ήταν η απουσία εκδήλωσης χιονοπτώσεων τον μήνα Νοέμβρη σε χαμηλά υψόμετρα. Η συζήτηση αυτή πλέον έχει επεκταθεί και για τον Δεκέμβρη. Η φετινή κατάσταση δεν είναι πλέον πρωτόγνωρη, με την απουσία του χιονιού να χαρακτηρίζει και τις κορυφές όχι μόνο της χώρας μας αλλά και των Βαλκανίων. Αντίστοιχες καταστάσεις βιώσαμε τα τελευταία χρόνια με ανομβρία. Μένει να δούμε πια θα είναι η διάρκεια του άνομβρου καιρού και αν οι αντικυκλωνικές συνθήκες που κυριάρχησαν τις τελευταίες εβδομάδες, δώσουν τη θέση τους στην έλευση βαρομετρικών συστημάτων.

Νεότερα στο δελτίο καιρού της Δευτέρας στην τηλεόραση του Flash, περίπου στις 17:15 με 17:30 καθώς και στις 21:30 με 21:45

Η συνέχεια, επί του ορίζοντα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια