Η λογική του “διαίρει και βασίλευε” της κυβέρνησης και του κ. Γεωργαντά (ΥΠΑΑΤ) δε θα περάσει.

 


Την απάντηση θα δώσουν τη Κυριακή από τη Λάρισα οι αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα, στη συνάντηση που προγραμματίζουν για να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τη χασούρα της χρονιάς και τη αδιαφορία της κυβέρνησης.

Γιατί, δεν είναι μόνο ο διαχωρισμός των περιοχών σε πληβείους και πατρίκιους, για λόγους που μόνο ο υπουργός και σύμβουλοι του γνωρίζουν. Είναι και ο διαχωρισμός των παραγωγών και των παραγωγικών κλάδων!

Δεν εξηγείται αλλιώς η εξαγγελία ενίσχυσης των μηλοπαραγωγών της Αγιάς (Λάρισα), που λόγω της οικονομικής κατάστασης, του διεθνούς εμπορίου και του πολέμου στην Ουκρανία δε μπόρεσαν να διαθέσουν τα προιόντα τους στην αγορά. Και στις περιπτώσεις που αυτό έγινε, οι τιμές παραγωγού ήταν εξευτελιστικές, που δε κάλυπταν ούτε στο ελάχιστο το κόστος παραγωγής, ενώ από την άλλη, οι μεσάζοντες και το λιανεμπόριο (σούπερ μάρκετ) κερδοσκοπούν.

Τα ίδια προβλήματα, ίσως και περισσότερα, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών αντιμετώπισαν τη φετινή χρονιά και οι παραγωγοί της Κοζάνης (Πύργοι, Μεσόβουνο, Δυτική Εορδαία, Βελβεντό) και της Καστοριάς.

Και όχι μόνο οι καλλιεργητές και παραγωγοί μήλων, αλλά και τα ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια και άλλα προιόντα που η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών δεν επέτρεπε την αγορά τους, παρά μόνο των απαραίτητων προς το ζην. Παρά τα “καλάθια” και τα “καθρεφτάκια” που δήθεν μοίραζε ο υπουργός της ανάπτυξης, άδωνις.

Όσο για τα 300 ευρώ το στέμμα που έταξε στους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς και υποσχέθηκε στους παραγωγούς της Κοζάνης, ενώπιον όλων των νεοδημοκρατων βουλευτών, ακόμα κι αν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές δε καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής, παρά τις προηγούμενες εξαγγελίες του ίδιου, για “κάλυψη του χαμένου εισοδήματος”!!!


Νομαρχιακή Επιτροπη ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Αγροτικό τμήμα


Καλλιόπη Βέττα

Βουλευτής Κοζάνης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια