“Συνταξιούχοι περνούν από τα γραφεία μας και φεύγουν αγανακτισμένοι μαθαίνοντας την προσωπική διαφορά, η οποία τους απαγορεύει να πάρουν τις αυξήσεις που ανήγγειλε η κυβέρνηση”

 
Το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας με επιστολή στην κυβέρνηση και ενημέρωση, των Βουλευτών και των Πολιτικών Φορέων της περιοχής, συνεχίζει την προσπάθεια με νέα πρόταση για να πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι αύξηση.


Η ανακοίνωση του σωματείου:


Καθημερινά δεκάδες συνταξιούχοι που περνούν από τα γραφεία του σωματείου φεύγουν αγανακτισμένοι μαθαίνοντας την προσωπική διαφορά η οποία τους απαγορεύει να πάρουν τις αυξήσεις που ανήγγειλε η κυβέρνηση.

Και είναι απόλυτα λογικό όταν εδώ και 12 χρόνια έχουν υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές και την αύξηση του κόστους ζωής και τώρα που ήταν να πάρουνε μία ανάσα με τις αυξήσεις οι οποίες έχουν αναγγελθεί, η προσωπική διαφορά που προέκυψε από τον επανυπολογισμό των συντάξεων με τον 4387 του 2016 νόμος Κατρούγκαλου τον οποίον εφαρμόζει κατά γράμμα και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τους απορροφά όλη την αύξηση που είναι να πάρουν.

Το σωματείο μας όπως και το σύνολο του συνταξιοδοτικού κινήματος έκαναν μία σειρά από κινήσεις όλων των επιπέδων για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό, όπως επίσης δεν έγινε δεκτή και η πρόταση για αναστολή της εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς για τον τρέχοντα χρόνο.

Το σωματείο μας δεν σταματάει την προσπάθεια και έκανε μία νέα πρόταση στην κυβέρνηση με επιστολή ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους βουλευτές και τους πολιτικούς φορείς της περιοχής.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

Εφόσον δεν καταργείται η προσωπική διαφορά ούτε αναστέλλεται η λειτουργία του νόμου να γίνει η απόσβεση της προσωπικής διαφοράς σε δόσεις όπως σε δόσεις δίνεται η προσωπική διαφορά σε αυτούς οι οποίοι είναι να πάρουν χρήματα ή η μισή αύξηση που είναι να πάρει κάποιος να ενσωματωθεί στην προσωπική διαφορά και η άλλη μίση να καταβληθεί κανονικά στο μισθό έτσι ώστε μετά από 12 χρόνια περικοπών να πάρουν όλοι οι συνταξιούχοι μία αύξηση.

Τονίσαμε στους βουλευτές και τους φορείς ότι ιδιαίτερα στην περιοχή μας οι προσωπικές διαφορές είναι μεγάλες στους περισσότερους συνταξιούχους και έτσι το εν λόγω θέμα δημιουργεί μία εκρηκτική ατμόσφαιρα η οποία καθημερινά εντείνεται.

Η κατάσταση χειροτερεύει εάν σε αυτό προστεθεί και η ιστορία με τα αναδρομικά από τις περικοπές των επικουρικών και των δώρων που ενώ όλες οι δικαστικές αποφάσεις οι οποίες βγαίνουν είναι θετικές προς τους συνταξιούχους η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται να τα καταβάλει σε όλους όπως έκανε με τις περικοπές των κύριων συντάξεων.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το εν λόγω θέμα αφορά όλους τους συνταξιούχους που βγήκαν στην σύνταξη πριν το 2016 και όχι μόνο της ΔΕΗ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια