“Ή μυλωνάς ή Φρειδερίκος, διαλέξτε κύριε Τσίπρα”, άρθρο του Στάθη Κωνσταντινίδη, Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης

 

 


«Ευτυχώς υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας», είπε, ως άλλος μυλωνάς του Πότσδαμ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανώς αναφερόμενος σε συγκεκριμένους -μόνο- λειτουργούς, αφού πολλάκις το κόμμα του έχει αμφισβητήσει τη δικαιοσύνη, όταν οι αποφάσεις της δεν το εξυπηρετούσαν πολιτικά.

Έτσι, όμως, αντί για παράφραση της ιστορικής έκφρασης, ο κ. Τσίπρας κάνει παραποίηση της αληθούς έννοιάς της, αφού εκείνη αναφερόταν στη δικαιοσύνη, ως θεσμού που χαίρει εγγυήσεων και ανεξαρτησίας και αποτελεί ανάχωμα σε οποιαδήποτε απόπειρα αυθαιρεσίας ή κατάχρησης από κάθε μορφή εξουσίας.

Δε χρειάστηκε να περάσουν 24 ώρες για να αποδείξει ο κ. Τσίπρας πόσο περιφρονεί το νόμο και τον θεσμό της δικαιοσύνης. Με την πανοπλία του καταγγέλλοντος αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα της Ολομέλειας δημοσιοποίησε απόρρητα στοιχεία, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι οι δικασταί των Αθηνών (ευτυχώς, γι’ αυτόν) υπάρχουν για τους άλλους, αλλά όχι για τον ίδιο.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγιζε κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ, συμπεριφερόμενος ως Φρειδερίκος εκεί, τον προκαλούσε δημόσια: «Κύριε Εισαγγελέα, Πλατεία ….. 1, είναι το γραφείο μου. Σας περιμένω να με συλλάβετε..».

, αναδημοσίευση από το myportal.gr

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια