Νίκος Παπαθανάσης από την Κοζάνη: "Πολύ σύντομα θα έρθουν νέες επιχειρήσεις στην Κοζάνη»

 


Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στην Κοζάνη, η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα, στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (στη ΖΕΠ Κοζάνης), μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Όπως είπε ο υπουργός «η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αποτελεί το έναυσμα για ένα δυναμικό ξεκίνημα στην εφαρμογή του σχεδιασμού για τη Δίκαιη Μετάβαση. Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι να ενθαρρύνει έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο μίας ανοιχτής και συμμετοχικής διαδικασίας. Το πρώτο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που τρέχει στην Ευρώπη. Πολύ σύντομα θα έρθουν νέες επιχειρήσεις στην Κοζάνη».Παρουσιάστηκε η πορεία κατάρτισης των Προγραμμάτων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το Πρόγραμμα και η πορεία εφαρμογής του στη χώρα μας, καθώς και άλλες διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες για τη δίκαιη μετάβαση. Επίσης ο Υπουργός παρουσίασε την πορεία αποκατάστασης των εδαφών στα λιγνιτικά πεδία, και τη συγκρότηση των Εδαφικών Επιτροπών, σύμφωνα με τη διαμορφωμένη εταιρική σχέση των Εδαφικών Σχεδίων και του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Παρόντες

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Carsten Rassmussen.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια