ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Δηλώσεις συμμετοχής στο εργαστήριο επανάχρησης
Αν πιστεύεις στις πολλαπλές ζωές των αντικειμένων, αν πιστεύεις στην κυκλική οικονομία και στη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, αν πιάνει το χέρι σου, αν δεν πιάνει αλλά θέλεις να μάθει να πιάνει, δήλωσε τη συμμετοχή σου εδώ: https://forms.gle/XQSh2UwxRioWaL9t7 και μπες (δωρεάν) στο εργαστήριο της δημιουργικής επανάχρησης.

Στόχοι του εργαστηρίου επανάχρησης είναι η:

  • έμπνευση για τη δημιουργία νέων πραγμάτων από επαναχρησιμοποιημένα υλικά,

  • εκπαίδευση των μελών του εργαστηρίου στην αξιοποίηση τεχνικών επανάχρησης (χρήση ραπτικής μηχανής κ.α.),

  • ανακύκλωση υλικών που φτάνουν στην ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, αλλά δεν είναι σε κατάσταση να χαριστούν σε ανθρώπους, ώστε να κατασκευαστούν αντικείμενα χρηστικά που να συνδυάζουν την απλότητα και το χαμηλό κόστος,

  • αναζήτηση τρόπων αξιοποίησης της επανάχρησης ως αναπτυξιακό εργαλείο (δημιουργία θέσεων εργασίας, αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων κ.α.).

Φιλοσοφία της επανάχρησης είναι η συλλογική δράση με στόχο πρώτα απ’ όλα τη χρήση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών και αντικειμένων, τη δεύτερη ζωή των πραγμάτων, την οικονομία των φυσικών πόρων καθώς και τη δημιουργία πρωτότυπων χειροποίητων κατασκευών, προϊόντων από αγνά και φυσικά υλικά καθώς και έξυπνων και οικονομικών λύσεων που διευκολύνουν και βελτιώνουν τις καθημερινές συνήθειες και τον τρόπο ζωής.

Εργαλείο της επανάχρησης είναι η εκπαίδευση και η επαγγελματική στήριξη των μελών που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο επανάχρησης.

«Η διαχείριση των σκουπιδιών μας, δεν είναι απλά θέμα συνειδητότητας, ηθικής και οικολογίας. Είναι ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης του κάθε ατόμου, απέναντι στην κοινωνία, στην οποία ζει. Η σωστή διαχείριση και μείωση των απορριμμάτων μας ξεκινάει πολύ πριν από την κατανάλωσή τους. Η πιο ουσιαστική μορφή ανακύκλωσης αντικειμένων είναι η επανάχρηση τους».

Μάθε περισσότερα, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, μέσω των σελίδων www.arsiskozanis.blogspot.gr και www.facebook.com/Arsis.Kozanis.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια