Ξεκίνησε το 9o διεθνές camp taekwοndo. Καλλιόπη Σεμερτζίδου: “η ουσία του αθλητισμού δεν είναι η νίκη, είναι το ευ αγωνίζεσθαι”

Ξεκίνησε χθες το 9o διεθνές camp taekwοndo, που εξελίσσεται σε θεσμό για τον αθλητισμό γενικότερα. Συμμετέχουν αθλητές από πολλές περιοχές της χώρας μας, καθώς και αποστολές συλλόγων απο χώρες του εξωτερικού.

Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Κοζάνης

Συντονίστρια Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, τονίζει:

“Θέλω να τονίσω ότι η ουσία του αθλητισμού δεν είναι η νίκη, είναι το ευ αγωνίζεσθαι. Αγωνιζόμαστε για να προσφέρουμε στη κοινωνία και τον συνάνθρωπο μας τον καλύτερο εαυτό μας. Αγωνιζόμαστε για την αξία της αλληλεγγύης καθώς οι εννοείς της συμπαράστασης και της αλληλοβοήθεια είναι πολύ σημαντικές και ιδιαίτερες στον αθλητισμό αλλά και στη κοινωνία. Αγωνιζόμαστε για την ισότητα.

Το σημαντικότερο αγωνιζόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Επίσης θέλω να σημειώσω τη σημαντικότητα αυτών των δραστηριοτήτων, γιατί τονώνουν τη τοπική οικονομία. Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα εξαιτίας των αγώνων και η πλατεία εχθές έσφυζε από τους αθλητές των συλλόγων που συμμετέχουν στο camp.

Ο αθλητικός τουρισμός βρίσκεται στο πυρήνα του εναλλακτικού τουρισμού. Αρκετές πόλεις στην Ελλάδα αξιοποιούν τους πυλώνες του εναλλακτικού τουρισμού και ιδιαίτερα τον αθλητικό τουρισμό, όπως και αρκετές χώρες της Ευρώπης. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του αθλητικού τουρισμού είναι το θετικό αντίκτυπο στη τοπική οικονομία.

Μπορούμε και μείς να αξιοποιήσουμε τον αθλητικό τουρισμό και με βάση το 9ο διεθνές camp taekwondo, να δώσουμε τη δυνατότητα και σε άλλες πρωτοβουλίες συλλόγων για την ανάπτυξη ανάλογων δραστηριοτήτων. Βέβαια, χρειάζεται να υπάρξουν οι πολιτικές, που θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης ανάλογων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στη μετάβαση χωρίς λιγνίτη πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για τον εναλλακτικό τουρισμός καθώς θα αποφέρει έσοδα στη τοπική κοινωνία με βιώσιμο τρόπο.Τέλος, να ευχαριστήσω τους διοργανωτές τόσο για τη πρόσκληση που μου απέστειλαν αλλά και για την άψογη διοργάνωση. Η Μακεδονική Δύναμη και οι άνθρωποι της είναι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης και η απόδοση συγχαρητηρίων είναι το λιγότερο που μπορούμε να τους δώσουμε. Θερμά συγχαρητήρια στο σύλλογο της Μακεδονικής Δύναμης και τους ανθρώπους της.
Δεσμεύομαι, πως θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα τους, όπως το κάνω μέχρι στιγμής.

Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Η υγεία είναι σημαντική για όλους μας, ομως για τους αθλητές μας είναι καθοριστική για την εξέλιξη της αγωνιστική τους πορείας.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια