Έγκριση δημοπράτησης της ενίσχυσης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

 Εγκρίθηκε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο τρόπος δημοπράτησης του έργου «Δομική Ενίσχυση και Αποκατάσταση Ακραίων Σπονδύλων Μ6.2 Υψηλής Γέφυρας Σερβίων» προϋπολογισμού 152.022.96 ευρώ. Πρόκειται για εργασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα στην Γέφυρα Σερβίων, θωρακίζοντάς την και βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, καθώς με την ολοκλήρωσή τους, θα γίνει η απομάκρυνση των φαναριών.

Τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων και αξιολογήσεων που διενεργήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσίασαν χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Προϊστάμενος Συντήρησης της υποδιεύθυνσης γεφυρών της Εγνατίας Οδού Δρ. Παναγιώτης Πανέτσος και ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ Κωσταντίνος Κατάκαλος.

Πρόκειται να υλοποιηθούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ρηγματώσεων και προσθηκών – ενισχύσεων με εξωτερικές προεντάσεις στο συγκεκριμένο τμήμα της Γέφυρας, καθώς είναι άμεσα απαραίτητη η άρση των τοπικών βλαβών και ρηγματώσεων τουλάχιστον στο σημείο Μ6-2 όπου έχει παρατηρηθεί η μεγαλύτερη φθορά της Γέφυρας για την αποκατάσταση της φέρουσας ικανότητάς της και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Παράλληλα με τα ανωτέρω, ολοκληρώνεται από τον Τεχνικό Σύμβουλο η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης της βασικής μελέτης που θα ελέγξει συνολικά τη Γέφυρα.

Η οδική ασφάλεια είναι ένας από τους άξονες προτεραιότητας που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, έχουν ως μοναδικό στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δρα. Παναγιώτη Πανέτσο, τον Επίκουρο Καθηγητή του Α.Π.Θ., κ. Κωσταντίνο Κατάκαλο για τη δωρεάν εκπόνηση και παράδοση της μελέτης στην Υπηρεσία μας βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί το έργο, την κα. Ματούλα Βουχάρα που χωρίς την πολύτιμη βοήθειά της στην εύρεση των σχεδίων της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων στην Ιταλία, το κόστος των μελετών και των επεμβάσεων θα ήταν υψηλότερο καθώς και την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Έδρα) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια