Η Νιφάδα.... και o Aγέρης στην Πτολεμαϊδα

 Με κεντρική ηρωίδα την Νιφάδα οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας, έχουν για άλλη μια φορά τα πάντα! Προϊστορία, παραμύθια, παιχνίδια  και παράδοση. 

Αυτά τα Χριστούγεννα η Νιφάδα μας ταξιδεύει ξανά και φέρνει φίλους μακρινούς, τους δεινόσαυρους που θα μας μιλήσουν για εκείνη την εποχή, ενώ για ακόμα μία χρονιά το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι του Δήμου Εορδαίας θα ξεναγεί τους επισκέπτες στη σύγχρονη ιστορία της Πτολεμαΐδας, με εκκίνηση και τερματισμό τη Λαϊκή Αγορά της πόλης, σε μια διαδρομή που θα ενώνει χαρακτηριστικά σημεία αυτής.

Φέτος να τονίσουμε ότι στο πλαίσιο του στολισμού χαρακτηριστικών σημείων της πόλης, έχουν τοποθετηθεί φωτισμένα στεφάνια περιμετρικά σε κορμούς δέντρων μπροστά από το κτίριο του Αγροκηπίου, σε διάφορα ύψη εκπέμποντας φως σε 4 χρώματα, αναβοσβήνοντας με ρυθμό χαλαρό, υποδηλώνοντας τον παλμό της καρδιάς. Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα φωτεινό στεφάνι, χωρίς να έχει σημασία η καταγωγή, το χρώμα, η εξωτερική εμφάνιση και η ιδιότητά του. Ο καθένας μας έχει το φωτεινό στεφάνι που συμβολίζει την ψυχή μας, τα όνειρα μας, τον καλύτερο εαυτό μας. Αυτό το στεφάνι στολίζει και πλαισιώνει το δέντρο, βυθίζεται στη γη και βγάζει ρίζες.

Αύριο λοιπόν Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με την «Λευκή Νύχτα»-η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, με την αρωγή της Π.Ε. Κοζάνης και του ΕΒΕ Κοζάνης-την καθιερωμένη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, αλλά και την μεγάλη συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή Κώστα Αγέρη και τη συμμετοχή της Δέσποινας Τάτα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και των δράσεων , απευθύνουμε  ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους δημότες μας καθώς και σε συλλόγους, σχολεία, φορείς, για ενεργή συμμετοχή!

Για να υποδεχτούμε πάλι την Νιφάδα μας και τους επισκέπτες του τόπου μας, ελάτε να γίνουμε όλοι  οικοδεσπότες…

Τα φετινά Χριστούγεννα ας ξανακάνουμε την πόλη και τις Κοινότητες μας να λάμψουν, ας στολίσουμε τα σπίτια, τα μπαλκόνια και τα μαγαζιά μας, με συμμάχους μας για ακόμα μία χρονιά τη συνδημιουργία, τη συνεργασία και την ομαδικότητα.       

            

Να σημειωθεί ότι η αυριανή εκδήλωση της «Λευκής Νύχτας και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου

δέντρου στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Εορδαίας στο YouTube και στην διεύθυνση : https://www.youtube.com/watch?v=sC5FRX9eMeI .Είστε έτοιμοι για τα φετινά συγκλονιστικοΝιφαδικά Χριστούγεννα;

Σας περιμένουμε και θα χαρούμε να σας δούμε!  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια