Εξιχνιάσθηκε κλοπή σε βάρος 81χρονης σε περιοχή της Κοζάνης. Είχαν κάνει φτερά 7.300 ευρώ

 

 


 

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, κλοπή που διαπράχθηκε προ διημέρου σε περιοχή της Κοζάνης και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού.

 

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, την 29-12-2022 το πρωί, ο 37χρονος αφού εισήλθε στην οικία της 81χρονης σε περιοχή της Κοζάνης, με το πρόσχημα της πραγματοποίησης επειγουσών ηλεκτρολογικών εργασιών ως υπάλληλος επιχείρησης ηλεκτρισμού, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των -7.300- ευρώ, -2- βιβλιάρια Τραπεζών και -1- χρυσή αλυσίδα λαιμού.

 

  Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές: 

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.

 

 

 

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια