Δημοτική Κίνηση Κοζάνης: Φτωχό και πλασματικό το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης για το 2023

 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης για το 2023, που ψηφίστηκε την Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι στην ουσία του ένα φτωχό και ελλιπές Τεχνικό πρόγραμμα και σε μεγάλο βαθμό πλασματικό.

Σε επίπεδο έργων, ονομαστικά, πρόκειται σχεδόν για πιστή αντιγραφή του προηγούμενου Τεχνικού Προγράμματος σε ένα ποσοστό της τάξης του 82%. Τα μόνα πραγματικά νέα έργα που προκύπτουν είναι τα έργα που θα εκτελέσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον Δήμο Κοζάνης καθώς και αυτά που προκύπτουν από την διαχείριση της ΣΑΤΑ.

Σε επίπεδο προϋπολογισμού το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι μεγεθυμένο λογιστικά και δεν έχει καμία σχέση με την ρεαλιστική εξέλιξη των έργων. Είναι σίγουρο πως το Τεχνικό πρόγραμμα δεν θα ξεπεράσει τα 12 με 13 εκατομμύρια ευρώ σε απορροφήσεις, ποσό πολύ μικρότερο από τα 26,5 εκατομμύρια που παρουσιάζονται.

Στη φιλοσοφία του είναι άτολμο και διεκπεραιωτικό. Εκφράζει πλήρως την φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής Μαλούτα αφού στερείται οράματος, στερείται μιας ενιαίας ιδέας που να το διέπει και επίσης στερείται δραστικών παρεμβάσεων και κυριαρχείται από τη λογική της μικροπολιτικής, του παλαιοκομματισμού και των  εξαγγελιών προεκλογικής αντίληψης, γνήσια έκφραση δηλαδή της παράταξης «Ενότητα για τον Δήμο Κοζάνης».

Η δημοτική αρχή Μαλούτα αδυνατεί να εντάξει έργα σε ανταγωνιστικά προγράμματα χρηματοδότησης και συνεχίζει να στηρίζεται στον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης και να τον χρησιμοποιεί για συντηρήσεις και μικροπαρεμβάσεις ενώ περιμένει τα δώρα εκ μέρους της κυβέρνησης ως ανταπόδοση για την πλήρη σύμπλευση και την πειθήνια στάση της με τις κυβερνητικές πολιτικές.

Η εύκολη δικαιολογία της υστέρησης των πάντων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δυστυχώς για τον κύριο Μαλούτα έχει τελειώσει. Φαίνονται ξεκάθαρα πλέον οι δυνατότητες της Δημοτικής Αρχής, οι δυνατότητες των αντιδημάρχων και αυτές των προέδρων του κάθε οργανισμού, και αυτές οι δυνατότητες κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές είναι.

Στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στις εκδηλώσεις, στην καθημερινότητα, στην οργάνωση, στον προγραμματισμό, στην εκπόνηση έργου η Δημοτική Αρχή Μαλούτα χωλαίνει και ο κύριος Μαλούτας απλά δημαρχεύει και προσπαθεί με ψέματα να κάνει το άσπρο μαύρο.

Δυστυχώς σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο έχουμε μια ελλιπέστατη Δημοτική Αρχή και τέσσερα χρόνια χαμένα.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια