Eλληνική Λύση: "Ανάγκη εξεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού στα ορυχεία της ΔΕΗ για την εξόρυξη του λιγνίτη"




Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Πτολεμαΐδας, η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης για λιγνίτη στον φόντο των νέων κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας που επιφέρει η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία θα “ανοίξει” πολλές δουλειές το επόμενο διάστημα στα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας. Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι η ΔΕΗ δε διαθέτει πλέον το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό, ώστε να προχωρήσει η ίδια τις σχετικές εργασίες, γεγονός που την αναγκάζει να μισθώσει τις υπηρεσίες εργολαβικών συνεργείων. 
Οι εταιρίες της περιοχής τους που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εξόρυξης και των χωματουργικών εργασιών κάνουν μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρώσουν μέρος του απολυμένου προσωπικού τους και ορισμένους να τους φέρουν πίσω στη χώρα, καθώς πολλοί ντόπιοι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα, λόγω έλλειψης αντικειμένου αλλά και της αναμενόμενης απολιγνιτοποίησης, έχασαν τη δουλειά τους. 


Μας τόνισαν οι ως άνω ότι χειριστές υπερβαρέων σκαπτικών μηχανημάτων, εξαιτίας και των χαμηλών αμοιβών των τελευταίων ετών, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για εξεύρεση εργασίας σε αντίστοιχες τεχνικές εταιρίες στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Επίσης, μεγάλο μέρος του εξειδικευμένου προσωπικού των ορυχείων, όπως χειριστές των γιγάντιων καδοφόρων εκσκαφέων, εργοδηγοί και άλλοι τεχνίτες, αξιοποιώντας τα κίνητρα που έδωσε η ΔΕΗ, αποχώρησαν, ενώ άλλοι μετακινήθηκαν σε νέους τομείς της επιχείρησης. Θεωρούν οι ως άνω ότι, ενώ η ΔΕΗ μπορεί να διαθέτει τα μηχανήματα, δεν διαθέτει πλέον το εξειδικευμένο προσωπικό για να προχωρήσει με δικά της μέσα στην εξόρυξη του λιγνίτη.


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια μέτρα θα λάβετε, ώστε να βρεθεί άμεσα το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό για να εργαστεί στα ορυχεία της ΔΕΗ για την εξόρυξη του λιγνίτη;
Οι ερωτώντες Βουλευτές ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια