Κυκλοφόρησαν σε e-book τα Πρακτικά της Εκδήλωσης «Τόπος και Λογοτεχνία» της Παρέμβασης

 


Μόλις κυκλοφόρησαν σε e-book τα Πρακτικά της Εκδήλωσης «Τόπος και Λογοτεχνία» της Παρέμβασης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2022.

Μπορεί κανείς να διαβάσει το e-book στην ιστοσελίδα των Εκδόσεων Παρέμβαση πατώντας πάνω στην εικόνα: https://paremvasibooks.gr/ta-vivlia-kai-oi-syngrafeis-mas/ και στην Ανοιχτή βιβλιοθήκη: https://www.openbook.gr/topos-kai-logotechnia/

Το E-book περιλαμβάνει όλες τις γραπτές εισηγήσεις, καθώς και όλα τα links των βιντεοσκοπημένων συνεντεύξεων/συζητήσεων, που είναι αναρτημένες στο youtube.


Γράφουν: Παναγιώτης Δημόπουλος, Αντώνης Κάλφας, Δημήτρης Καμαριάδης, Β. Π. Καραγιάννης, Λένα Οφλίδη – Σίμος Οφλίδης, Αντώνης Παπαβασιλείου, Μιχάλης Πιτένης, Σωτήρης Ραπτόπουλος

Συνεντεύξεις: Εύα Αραμπατζή, Simba NarducciBαϊνά, Δημήτρης Βουχάρας, Γιώργος Δελιόπουλος, Μάνος Δραγώγιας, Αντώνης Κάλφας, Β. Π. Καραγιάννης, Δήμητρα Καραγιάννη, Μάκης Καραγιάννης, Γιώργος Καραγιορδανίδης, Θανάσης Καρανάνος, Κωνσταντίνος Κοτσίφκας, Κατερίνα Λάκκα, Κωνσταντίνα Μπαλιάμη Παναγιώτης Μπετσάκος, Ελευθερία Παπαδοπούλου, Δήμητρα Παπανικολάου, Ολυμπία Τσικαρδάνη.


«Επειδή οι τόποι καθορίζουν τη σκέψη. Επειδή η γραφή είναι καθρέφτης των βιωμάτων και του είναι μας. Επειδή οι λέξεις γεννιούνται μέσα στους χώρους όπου υπάρχουμε και ζούμε. Επειδή οι τόποι είναι το πιο φυσικό σκηνικό για ένα λογοτεχνικό έργο. Επειδή ο τόπος χτίζει τον λόγο κι ο λόγος γίνεται αλλιώτικα αντιληπτός μέσα από την εικόνα του τοπίου. Επειδή σε όλες τις εποχές υπήρξαν κορυφαία λογοτεχνικά έργα εμπνευσμένα από τόπους και κορυφαίοι λογοτέχνες που τους καθόρισαν οι τόποι όπου γεννήθηκαν ή έζησαν. Για όλους αυτούς τους λόγους η Παρέμβαση προχώρησε στην πραγματοποίηση μιας διήμερης δράσης τον Αύγουστο του 2022, στην οποία ακούστηκαν πολύτιμες απόψεις που μας πήγαν ένα βήμα πιο πέρα, στον «τόπο» της λογοτεχνίας, της δημιουργίας και της έμπνευσης. Τα πρακτικά αυτά εμπεριέχουν τις εισηγήσεις που συμπεριλήφθηκαν στην εκδήλωση, ενώ οι συνεντεύξεις και οι συζητήσεις είναι διαθέσιμες βιντεοσκοπημένες».

Έργο εξωφύλλου και οπισθοφύλλου: Κώστας Ντιός.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια