‘’Προτεραιότητα όλων η ταυτότητά μας’’, είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος. Του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα



Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος προεξήρχε των εορταστικών λατρευτικών εκδηλώσεων στο Βαθύλακκο. Τέλεσε τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, 7-11-2022, με τη συμμετοχή του ι. κλήρου και πολλών πιστών στον Ι. Ενοριακό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βαθυλάκκου.



Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος διάβασε ο ίδιος το γ’ Ανάγνωσμα του Εσπερινού της εορτής (Δανιήλ, Κεφ. 10, 1-21) και στο κήρυγμά του έκανε μία διαχρονική, συνθετική ιστορική και θεολογική ερμηνεία του Αναγνώσματος με άξονα τη φράση της Προφητείας: ‘’Και εγώ εξεπορευόμην, και ο άρχων των Ελλήνων ήρχετο’’. Ο Σεβ. έκανε αναφορά στο σύγγραμμα του Μεγάλου Βασιλείου προς τους νέους ‘’όπως αν εξ Ελληνικών ωφελοίντο λόγων’’.


Τον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο πλαισίωσαν στον Εσπερινό οι πατέρες: αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μπασιάς (Πετρανά), πρωτοπ. Κωνσταντίνος Κώστας αρχιερατικός της Α.Π.Β. (Άγιος Διονύσιος Βελβεντού), πρωτοπ. Νικόλαος Τσιπλακάκης (Βαθύλακκος), πρεσβ. Νικόλαος Κανταρτζής (Μεσιανή – Κουβούκλια), πρεσβ. Δημήτριος Τόλιος (Άγιος Γεώργιος Σερβίων), διάκονος Φιλάρετος Βασιλειάδης, διάκονος Θεόδωρος Χατζηευστρατίου (νεοχειροτονηθείς – άξιος!), διακονητής Μηνάς Σπανός.


Στο αναλόγιο έψαλε πολυμελής χορός υπό τον αγέραστο - ακούραστο πρωτοψάλτη Μιλτιάδη Ηλιάδη, θεολόγο.

‘’Προτεραιότητα όλων η ταυτότητά μας’’, είπε ο Σεβ. κλείνοντας το λόγο του, ‘’για την οποία πρέπει να εργαστούμε με συναίσθημα ευθύνης και με τη βοήθεια των Αγίων και των σημερινών εορταζόμενων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Αμήν’’.


ΥΓ.: Ο άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς (11 Νοεμ.) είναι ο προστάτης των στρατιωτών – φαντάρων. Στον Άγιο Διονύσιο Βελβεντού προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία (11-11-2022) οι οικογένειες των παιδιών – στρατιωτών μας, που υπηρετούν την πατρίδα μας, από άκρου εις άκρον στην Ελλάδα για την ελευθερία της και την εθνική της ανεξαρτησία, και στην Κύπρο μας. Η Εκκλησία δέεται διαρκώς στο Χριστό ‘’υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου’’. Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι.


π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

11-11-2022


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια