Καλλιόπη Βέττα: Η αδιαφορία της κυβέρνησης για την Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους πολίτες

 
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για την Μ.Ε.Θ. του ΄΄Μαμάτσειου΄΄»

Στην ερώτηση, αναδεικνύεται η υποστελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου καθώς, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται 5 θέσεις στο οργανόγραμμα, καλύπτονται μόνο δύο.

Ειδικότερα, παρά την θωράκιση της μονάδας με τον κατάλληλο εξοπλισμό, δεν προκηρύσσονται θέσεις για την κάλυψη της Μ.Ε.Θ., καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει μόνο μια πρόσκληση που επέφερε μία τοποθέτηση ιατρού, σε μια μονάδα με μεγάλη επιβάρυνση λόγω πανδημίας, αλλά και των πολλών περιστατικών που προσφεύγουν στο Νοσοκομείο.

Το γεγονός αυτό, έχει καταβάλλει τους υφιστάμενους ιατρούς, με τάσεις περαιτέρω αποστελέχωσης της κλινικής ενώ, παράλληλα, θορυβεί τους πολίτες της Π. Ε. Κοζάνης που διαπιστώνουν την αδιαφορία εκ μέρους της κυβέρνησης, την στιγμή μάλιστα που η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη σε κρεβάτια Μ.Ε.Θ. ανά κάτοικο.

Τέλος, οι εκτιμήσεις και οι προθέσεις για το επικείμενο κλείσιμο της Μ.Ε.Θ., όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στον δημόσιο διάλογο, αθροίζονται στην γενικότερη στάση της κυβέρνησης για εκχώρηση της Δημόσιας Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα και κλείσιμο κοντινών νοσοκομειακών δομών, εν προκειμένω, της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Τίθενται τα ερωτήματα:


1. Είναι στα σχέδια του Υπουργείου το κλείσιμο της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κοζάνης ΄΄Μαμάτσειο΄΄;

2. Γιατί δεν καλύπτονται οι κενές θέσεις του οργανογράμματος; Πόσες προκηρύξεις έχουν γίνει την τελευταία τριετία για την κάλυψη των κενών; Υπήρχαν ειδικά κίνητρα προσέλκυσης ιατρών;

3. Προτίθεται να καλύψει το οργανόγραμμα και να ενισχύσει την Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου, ώστε να φτάσει ακόμα και τα 8 κρεβάτια;

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η κ. Βέττα για την Παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Κοζάνης θα γίνει, έπειτα από αναβολή λόγω κωλύματος της αρμόδιας Υπουργού, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, στις 13:00.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια