Γονείς οργανωθείτε πριν είναι αργά… Όλα καταρρέουν: νοσοκομείο, εκπαίδευση, ΔΕΗ..Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/11/2022, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης συνάντηση με κύριο θέμα, την εκτίμηση της μέχρι τώρα δράσης σχετικά με το φλέγον θέμα της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τη συνέχιση αυτής. Ακολούθησε μια εισαγωγή όσο αφορά τα μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν γονείς και σχολικές κοινότητες, την τηλεθέρμανση, τη δωρεάν παιδεία, την σίτιση των παιδιών και τέλος την ειδική αγωγή, την παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης.


Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Συλλόγων από
το Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαραυγής,
το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης,
το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης,
το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης,
το 2ο Δημοτικό Κρόκου,
το Γυμνάσιο – Λύκειο Βελβενδού,
το Δημοτικό Σχολείο Βελβενδού,
το 3ο Λύκειο Κοζάνης,
το 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης,
το 11ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης
και μεμονωμένοι γονείς.


Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ. κ. Τριανταφυλλίδη Τριαντάφυλλο για την κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Από τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Βανδίκα Γεώργιο και Αντωνιάδη Χρήστο περιγράφηκε η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημοτική επιχείρηση λόγω της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης και τον κίνδυνο να μείνει η πόλη χωρίς τηλεθέρμανση.

Από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Κοζάνης κ. Κωτούλα Αθανάσιο περιγράφηκαν τα προβλήματα στα σχολεία με τα κενά που υπάρχουν επικεντρωμένος στις μεγάλες ελλείψεις στην ειδική αγωγή. Συμπερασματικά, είναι επιτακτική ανάγκη οι γονείς να οργανωθούμε και να συντονιστούμε καλύτερα μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο καταρρέει, η τηλεθέρμανση είναι στον αέρα, τα παιδιά μας στερούνται βασικές ανάγκες, της σίτισης, της απρόσκοπτης μαθησιακής εξέλιξης κ.α.. Αποφασίστηκε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για συντονισμό των σχολείων και για συγκεκριμένες δράσεις το επόμενο διάστημα, που θα ανακοινωθούν αφού ενημερωθούν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη.


Από την Συντονιστική Ομάδα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια