Ο Γιώργος Αμανατίδης ενημερώνει για το επίδομα θέρμανσης

 


 Στη συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη με το Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά συζητήθηκαν:

1. Το επίδομα θέρμανσης και ειδικότερα το επίδομα τηλεθέρμανσης.

Σε αναμονή έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για το θέμα αυτό:

- επιβεβαιώθηκε η ορθότητα των ρυθμίσεων έτσι όπως προέκυψαν με την τελευταία τροποποίηση που προωθήθηκε.

- αξιολογήθηκε ο προσδιορισμός της 31 Μαρτίου ως τελευταίας ημερομηνίας κατανάλωσης και διαπιστώθηκε ότι δεν επηρεάζει αρνητικά τα ποσά του επιδόματος που εισπράττονται από τους καταναλωτές.

- διευκρινίστηκαν τα θέματα που έθεσαν στο Βουλευτή οι συμπολίτες του σχετικά με το όριο του επιδόματος για παλαιούς και νέους δικαιούχους.

- διευκρινίστηκε ότι στις ψυχρές περιοχές (όπως ο Νομός Κοζάνης), όπου ο συντελεστής βαθμοημέρας είναι μεγαλύτερος από το 1, το επίδομα θέρμανσης προσαυξάνεται κατά 25% (πχ 350 βαθμοημέρες x 1,25)

(Το παραπάνω θέμα τέθηκε από τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας)

2. Η εφαρμογή της πρόβλεψης του άρθρου 168 του ν.4972/22, περί παράτασης μέχρι 31/05/2023 των οφειλών επιχειρήσεων γούνας προς το δημόσιο θα υλοποιηθεί μετά την αντιμετώπιση των τεχνικών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν.

3. Αντίστοιχο τεχνικό ζήτημα που αφορά στο ΕΡΓΑΝΗ, για τις αναστολές εργασίας στον κλάδο της γούνας, θα αντιμετωπιστεί επίσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια