Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Κοζάνης Σπύρο Διόγκαρη. Θέμα συζήτησης τα αδέσποτα...

 Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κύριο Σπύρο Διόγκαρη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Κοζάνης με θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τη διαχείριση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την ανάγκη συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπισή τους, στο πλαίσιο των συναρμοδιοτήτων του Δήμου Κοζάνης και της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με το ν.4830/21.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης ενημέρωσε τον Αστυνομικό Διευθυντή για :

● τις υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά τον τομέα της διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς,

● όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες/δράσεις του Δήμου Κοζάνης για την αντιμετώπιση των σχετικών θεμάτων,

● την πιστή τήρηση όλων των διατάξεων του ν.4830/21 από το Δήμο Κοζάνης όπως άλλωστε προέκυψε και από τον πολύ πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε από τις κατά το νόμο αρμόδιες υπηρεσίες και την έκδοση του σχετικού Δελτίου Ελέγχου,

● τις αιτίες που παραμένει ιδιαίτερα υψηλός ο αριθμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,

● τις ανεξέλεγκτες εστίες που αποτελούν αιτία διόγκωσης του προβλήματος των αδέσποτων και

● τις υποδομές (δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς και το στάδιο εκπόνηση της μελέτης του νέου καταφυγίου, δημοτικό κτηνιατρείο κ.α) που υποστηρίζουν το έργο του Δήμου.

Μέσα από τη συζήτηση και την ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων κρίθηκε αναγκαίο να ενεργοποιηθούν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και να ληφθούν κοινές πρωτοβουλίες για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα. προκειμένου να υποβοηθήσει την ευζωία των ζώων συντροφιάς και κυρίως τη μείωση δημιουργίας νέων αδέσποτων.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια