Δημοτική Κίνηση Κοζάνης: Ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί και η Δημοτική Αρχή Μαλούτα είναι και πάλι απούσα

 Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» αποτελούμενη από τον επικεφαλής Χάρη Κουζιάκη, τον πρώην Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και άλλα στελέχη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης και αφορούσε κυρίως την κατάσταση του εμπορικού κόσμου της Κοζάνης μετά από την πανδημία αλλά και λόγω της οικονομικής κρίσης, τις απόψεις του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με την τόνωση της αγοράς ενόψει της εορταστικής περιόδου, την συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς και επιμέρους ζητήματα όπως η εξέλιξη του έργου Open Mall, του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και άλλα.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε η αγωνία αλλά και η ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου σχετικά με τη διάθεση συνεργασίας αλλά και την έλλειψη οργάνωσης εκ μέρους του Δήμου Κοζάνης τόσο για βραχυπρόθεσμα ζητήματα, όπως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων και εκδηλώσεων για την περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, όσο και μακροπρόθεσμα με έργα στήριξης και ενίσχυσης της αγοράς. Παρουσιάστηκαν επίσης οι πρωτοβουλίες εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου προς αυτή την κατεύθυνση με γνώμονα πάντα την τόνωση της αγοράς, την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και την συνολική αναβάθμιση της όψης της πόλης και ειδικά του εμπορικού κέντρου προς όφελος όλων.

Η αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης εξέφρασε την πρόθεσή της για στήριξη του εμπορικού κόσμου της πόλης, γεγονός που είχε φανεί ξεκάθαρα και κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Δημοτική Αρχή, και συμφώνησε στην ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με πλήθος και ποικιλία δράσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου αλλά και μετέπειτα με έργα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού, της λειτουργικότητας  και της προσβασιμότητας του εμπορικού κέντρου.

Η απουσία της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη γραμμή σε μία τόσο δύσκολη περίοδο είναι κάτι περισσότερο από εμφανής και έγκειται ξεκάθαρα σε βαθύτερα ζητήματα πολιτικής αντίληψης εκ μέρους του κυρίου Μαλούτα. Η έλλειψη σχεδίου, οργανωμένου πλάνου και οράματος αλλά και η απραξία και η απαξίωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων και επαγγελματικών φορέων αποτελεί κοινό τόπο της Δημοτικής Αρχής σε πολλά ζητήματα. Η πρακτική αυτή βυθίζει ολόκληρο τον Δήμο στη στασιμότητα και την ανυποληψία με θύματα δυστυχώς όλους εμάς τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης.

Κοζάνη 08/11/2022

Για τη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

Δήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Χάρη Κουζιάκη μετά την συνάντηση https://youtu.be/BXN2JEmW3Kk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια