Πήγαν στη βουλή....

 


Με πρωτοβουλία του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη, συμμετέχουν και παρουσιάζουν το έργο και την δράση τους στη Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, σήμερα Τρίτη 22-11-22, τα σωματεία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης:

α) του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών του Νομού Κοζάνης, που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Πολυνείκη Αγγέλη και τον Φώτιο Τζήμο,

β) του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κοζάνης ¨ΚΟΖΙΑΝΗ¨, που εκπροσωπείται από τον αντιπρόεδρο Σιδηρά Νικόλαο,

γ) του Μικρασιατικού Συλλόγου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που εκπροσωπείται από την πρόεδρο Φωτεινή Καμίτα-Κτενίδου, την Ματίνα Μίχου και την Ελπίδα Χριστοπούλου,

δ) του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας «Η Μικρά Ασία», που εκπροσωπείται από τον Δημάκη Απόστολο,

ε) της Θρακικής Εστίας Εορδαίας «Ο Αρχιγένης», που εκπροσωπείται από τον Πασχαλίδη Λιμβέριο και

στ) της Ευξείνου Λέσχης Σερβίων, που εκπροσωπείται από την πρόεδρο Αθηνά Σαββίδου και τον Καγκελίδη Πέτρο.

Επιπλέον, στην εκδήλωση συμμετέχουν διαδικτυακά ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης και η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης.


Ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης δήλωσε αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής: «Σήμερα οι εκπρόσωποι των Συλλόγων της ΠΕ Κοζάνης τιμούν τις εργασίες της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της οποίας έχω την τιμή να είναι μέλος, με αφορμή τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μου και την προβολή στη Βουλή των Ελλήνων του σπουδαίου έργου τους.»

 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια