Συνδικάτο οικοδόμων Κοζάνης: Περισσότερες από 35.000 καταγγελίες για απλήρωτη δουλειά και εργοδοτική ασυδοσία Μουντιάλ, Κατάρ 2022

 


Το Μουντιάλ στο Κατάρ στιγματίζετε από τους χιλιάδες θανάτους εργατών, μένει ως μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόσμου και του ποδοσφαίρου. FIFA, χορηγοί, κατασκευαστικές εταιρίες θησαυρίζουν πάνω στους νεκρούς και σακατεμένους εργάτες που έχτισαν με τον ιδρώτα τους ποδοσφαιρικά παλάτια. Η προσπάθεια συγκάλυψης της πραγματικότητας μας εξοργίζει. Η υποκρισία των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ μας εξαγριώνει.

Η έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, η εντατικοποίηση της εργασίας, με ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης, αλλά και η εξοντωτική πίεση από μεγαλοεργολάβους και πολυεθνικές για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης των έργων του Μουντιάλ, είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Για να βάλουμε φρένο στην εκμετάλλευση πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια. Να διασφαλίσουμε και να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας, με τους αγώνες μας και την πάλη μας σε κάθε χώρα και χώρο δουλειάς.

Αλληλεγγύη στους εργάτες μετανάστες και μη στο Κατάρ, πλήρη αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών και σακατεμένων εργατών.  Αλληλεγγύη στους οικοδόμους όλου του κόσμου.

Κάτω η εκμετάλλευση και η σύγχρονη σκλαβιά – εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια