Κοζάνη: Παρουσίαση βιβλίου με τον τίτλο «Αναμνηστική δόση»

 


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και το καφέ Μπλε Ελάφι σάς προσκαλούν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στο καφέ Μπλε Ελάφι, στην παρουσίαση του βιβλίου της φιλολόγου Αγγελικής Τανίδου, με τον τίτλο Αναμνηστική δόση. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Αγγελική Τσεπραηλίδου, Φιλόλογος, ΜΑ Δημιουργική Γραφή Δήμητρα Παπανικολάου, Χημικός Μηχανικός, Συγγραφέας και η φιλόλογος Πένυ Χιώτη, που θα συντονίσει τη συζήτηση με το κοινό και τη συγγραφέα

 

Σύντομο βιογραφικό

Η Αγγελική Τανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Από το 1997 ζει στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 2018 κυκλοφόρησε το εκπαιδευτικό βιβλίο της «105 Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής για τη λογοτεχνία στο Λύκειο» ενώ το 2020 συμμετείχε στο συλλογικό τόμο διηγημάτων με τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί γράφουν…». Η Αναμνηστική Δόση είναι το πρώτο λογοτεχνικό της «παιδί».

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για μια συλλογή από 17 μικρο-αφηγήματα. Κάποια βουτούν στο παρελθόν, για να ξεθάψουν παιδικές και συλλογικές μνήμες και να επουλώσουν πληγές-απώλειες, ενώ άλλα αναδύονται στο έγκλειστο από την πανδημία παρόν, «ακουμπούν» το μεταναστευτικό και την κακοποιητική συμπεριφορά και έρχονται αντιμέτωπα με στερεοτυπικές αντιλήψεις.

Κοινό νήμα, η προσπάθεια των ηρώων να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι σε ό,τι τους πονά  και να παλέψουν για να διατηρήσουν την ηθική τους υπόσταση.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια