Ετοιμότητα των υπηρεσιών που εμπλέκονται στις εργασίες αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο

 

     

 


 ΤTην Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η τακτική σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κοζάνης υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνας Δαδαμόγια με θέμα, το Σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις - παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα ενόψει της χειμερινής περιόδου έτους 2022-2023.

       Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την υλοποίηση δράσεων πολιτικής προστασίας την ετοιμότητα των υπηρεσιών που εμπλέκονται στις εργασίες αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο, τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις – παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, τον έλεγχο κυκλοφορίας και την επιβολή περιορισμών ή απαγορεύσεων στο οδικό δίκτυο όταν απαιτείται, την ενημέρωση των πολιτών και την παροχή οδηγιών για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από χιονοπτώσεις και παγετό.

        Η αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ομαλή συνεργασία των φορέων μέχρι σήμερα και τη λήξη της θερινής περιόδου χωρίς συμβάντα σχετιζόμενα με πυρκαγιές. Τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων για αντιπλημμυρική προστασία από τον κάθε φορέα, στο πλαίσιο των εκάστοτε αρμοδιοτήτων, καθώς πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται ολοένα και πιο έντονα τόσο κατά τη χειμερινή όσο και κατά την θερινή περίοδο.

       Οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν ετοιμότητα για την υλοποίηση εργασιών και την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης καθώς και κάθε άλλου μέτρου που κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με το σχεδιασμό τους, κατά το μέρος που τους αφορά και εμπλέκονται.

 

       Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Μακρυγιάννης Μενέλαος Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομικού, Ηλίας Κάτανας Περιφερειακός Σύμβουλος, Μανώλης Στεργίου Δήμαρχος Βελβεντού, Πίττας Θεόδωρος Αντιδήμαρχος Δήμου Βοΐου, Σιδηρόπουλος Κοσμάς εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Εορδαίας, Πινάκης Ελευθέριος Διοικητής 9ης ΜΠΤΑΞ, Σπυρόπουλος Γεώργιος Αν/χης Τ.Θ 9ης ΜΠΤΑΞ, Διόγκαρης Σπυρίδων Δ/ντής της Δ/νσης Αστυνομίας Κοζάνης, Μπάτζιος Γεώργιος Διοικητής της Π.Υ. Κοζάνης, Ζιώγου Βασίλειος Διοικητής της Π.Υ. Πτολεμαΐδας, Πρόδρομος Ασλανίδης προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κοζάνης, Τσίμπλινας Δημήτριος Δ/ντής Δ/νσης Δασών Κοζάνης, Αναστασίου Γεώργιος εκπρόσωπος Αερολιμένα Κοζάνης, Κακάλης Αθανάσιος εκπρόσωπος Λ.Κ.Δ.Μ., Γκαμπούρας Δημήτριος προϊστάμενος Τ.Μ.Ε. της Π.Ε. Κοζάνης, Βασιλειάδης Λάζαρος εκπρόσωπος Δ.Τ.Υ. έδρας, Ζιάκας Γεώργιος εκπρόσωπος ΕΓΝΑΤΊΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε., Ζορμπάς Μιλτιάδης εκπρόσωπος Υ.Η.Σ. Πολυφύτου – Ιλαρίωνα, Σκετόπουλος Κωνσταντίνος πρόεδρος Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης, Τριανταφυλλίδου Ευθυμία εκπρόσωπος ΕΔΟΠ, Αλεξάκης Κωνσταντίνος εκπρόσωπος ΕΟΔ.

 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια