Να αποσυρθεί η πρόταση Νόμου για χρήση ανυψωτικών μηχανημάτων έργου, από εργαζόμενους χωρίς άδεια ζητά το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

 


 

Τα ζητήματα που, διαχρονικά, βρέθηκαν στην  κορυφή των διεκδικήσεών μας ήταν, αναμφίβολα, αυτά που αφορούν στην υγεία και την ασφάλεια.

Εξάλλου, το έντονο φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων ήταν κάτι που κράτησε επίκαιρο το ζήτημα «υγεία και ασφάλεια».

Με αυτά τα δεδομένα, το νομοθέτημα που προβλέπει ότι τα κλάρκ (δυνατότητα ανύψωσης έως 2,5 τόνους) θα μπορεί να τα χειρίζεται εφεξής ο κάθε ένας, είναι κάτι που όχι απλά μας βρίσκει αντίθετους αλλά προκαλεί και έντονο προβληματισμό σε ότι έχει να κάνει με την διαφαινόμενη έξαρση των εργατικών ατυχημάτων.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης με το Σωματείο χειριστών Μηχανημάτων Ν. Κοζάνης, αποφασίστηκε από κοινού να απαιτηθεί η απόσυρση του Νομοσχεδίου που δίδει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους, χωρίς άδεια και χωρίς προϋπηρεσία να χειρίζονται μηχανήματα ανύψωσης.

Η πρόθεση να ικανοποιηθούν οι όποιοι εργοδότες και η δημιουργία νέων αντεργατικών καθεστώτων με κοινωνικές προεκτάσεις, μας βρίσκει απέναντι ρητά και κατηγορηματικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια