“Δεν είναι ώρα για κλάματα, αλλά για συνέχεια της έντονης δράσης”- Το μήνυμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για τη φωτιά στο Δημαρχείο



Τη μέρα της μεγάλης μας γιορτής , τον Νιάημερο , το Σάββατο βράδυ ξημερώνοντας Κυριακή , περίπου 1:15 μια πυρκαγιά κατέστρεψε το ιστορικό μας Δημαρχείο .

Συγκεκριμένα καταστράφηκε ολοσχερώς το παλαιότερο κεντρικό τμήμα του πρώτου ορόφου , το οποίο κτίστηκε το 1936-38 επί προεδρίας Νίκου Καζακίδη . Είχε βομβαρδισθεί τον Απρίλιο του 1941 από γερμανικά Stukka και αποκαταστάθηκε το 1959. Η ανατολική και η δυτική του πτέρυγα είναι νεότερες και φέρουν δομικά υλικά -μπετόν - που απέτρεψαν την περαιτέρω καταστροφή . Το κεντρικό τμήμα όμως , ως παλαιότερο , είχε ξύλινη σύνδεση με τη σκεπή και κάηκε ολοσχερώς . Τα αρχεία του Δήμου Σερβίων δεν κινδυνεύουν , αφού είναι αποθηκευμένα σε cloud . Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη βέβαια . Με δουλειά θα κάνουμε το Δημαρχείο μας καλύτερο και πιο ασφαλές . Ήδη αύριο η Δημοτική Αρχή θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί για την ιεράρχηση των αναγκών και την απεύθυνση αιτημάτων προς την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να γίνει το Δημοτικό μας Μέγαρο καλύτερο και ασφαλές . 

Ο πόνος είναι μεγάλος , θα τον περάσουμε με κατάθεση ακόμη μεγαλύτερης προσπάθειας , ακόμη μεγαλύτερου έργου .

Ψηλά το κεφάλι , αυτός ο τόπος έχει περάσει και χειρότερα , θα τα καταφέρουμε . 

Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων για την άμεση ανταπόκριση τους.

Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατερίνα Δαδαμόγια που παρά την ακατάλληλη ώρα , ήρθαν στα Σέρβια , είδαν επί τόπου το συμβάν και δεσμεύτηκαν για την πλήρη αποκατάσταση.

Μέχρι να ορισθούν , άμεσα , οι δύο ειδικοί πραγματογνώμονες το Δημαρχείο θα είναι άβατο και δε θα μετακινηθεί ούτε ένα μολύβι .

Νίκος Γ. Μπουκουβάλας 

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια