ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Απογοήτευση για τον παραγωγικό κόσμο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ

 


Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ήταν κοροϊδία προς αγρότες και κτηνοτρόφους, που περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας απλά να επιβιώσουν εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής, τις δυσχέρειες στις εξαγωγές και την προώθηση των προϊόντων του πρωτογενή τομέα.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά απέδειξε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και συνειδητά αδιαφορεί για έναν ολόκληρο κλάδο, που κατά γενική ομολογία είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και εξόδου από την πολύχρονη και πολυεπίπεδη κρίση που διέρχεται η χώρα.

Κουνά, μάλιστα, το δάχτυλο στην αντιπολίτευση και τους αγροτικούς φορείς που δηλώνουν την αντίθεσή τους στα ψίχουλα της ενίσχυσης για την αγορά λιπασμάτων, το μόνο μέτρο που εξαγγέλθηκε στα πλαίσια της ΔΕΘ.

  • Ούτε κουβέντα για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης εργατικών χεριών, εξαιτίας των ιδεοληψιών σχετικά με τα θέματα των αλλοδαπών.

  • Ούτε κουβέντα για το αγροτικό πετρέλαιο και το αίτημα για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

  • Καμιά αναφορά στη βελτίωση των υποδομών και κυρίως στην προβληματική κατάσταση στον τομέα της άρδευσης και τη δυσχερή θέση των ΤΟΕΒ, εξαιτίας του αυξημένου κόστους του αγροτικού ρεύματος. Είναι όμως γνωστή η θέση της κυβέρνησης στο θέμα του αγροτικού νερού, “όλα στους ιδιώτες” με την προσφιλή μέθοδο μέσω ΣΔΙΤ!

  • Κανένα ουσιαστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής που έχει εκτιναχθεί σε απαγορευτικά πλέον για τον αγρότη επίπεδα

  • Και με ένα ελλιπέστατο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχεδιασμένο στα γραφεία των ημετέρων, χωρίς διαβούλευση και χωρίς συμμετοχή των ενδιαφερομένων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τις 650.000 γεωργικές εκμεταλλεύσεις της χώρας, για τους κτηνοτρόφους που σφάζουν τα κοπάδια τους γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν, ούτε για τους αγρότες που είδαν την παραγωγή τους, είτε να διαλύεται από τις θεομηνίες, είτε να μένει στα αζήτητα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και τις δράσεις των κυκλωμάτων εμπορίας και ελληνοποιήσεων.

Ο αγροτικός κόσμος, όμως ,έχει ήδη γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό θα γίνει αντιληπτό στις επερχόμενες εκλογές(όποτε αυτές γίνουν) γιατί δεν είναι οι “ιθαγενείς” της αποικιοκρατίας για να δέχονται καθρεφτάκια.ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια