Ν.Ε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Κοζάνης σχετικά με την επιστολή των 250 νέων πρώην εργαζομένων προς την Περιφέρεια

 


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για ακόμα μια φορά στέκεται κατώτερη των προσδοκιών της τοπικής κοινωνίας. Όπως έγινε γνωστό μέσω της επιστολής τους 250 νέοι, από 22 έως 39 ετών, που απασχολήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Μάρτιο του 2021 ζητούν δικαίωση από την Περιφέρεια μέσω της παραμονής τους στις θέσεις εργασίας που κατείχαν ,με νόμιμες διαδικασίες και με βάση την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οι νέοι αυτοί επιστήμονες όχι μόνο επέλεξαν να εργαστούν στον τόπο μας μειώνοντας έτσι την ανεργία των νέων που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στην περιοχή μας αλλά και εξυπηρέτησαν το συμφέρον τους τόπου καθώς τοποθετήθηκαν σε θέσεις που είχαν μείνει για χρόνια ακάλυπτες.

  Μόνο απαράδεκτο και προκλητικό μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο με την δική του απόφαση 346/20 –ΑΔΑ Ψ5ΖΥ7ΛΨ –BB, αποδέχεται τη θέση των προϊστάμενων των υπηρεσιών που απασχολούνταν οι υπάλληλοι και υπογραμμίζει  ότι ήταν αποφασιστική η συμβολή τους στην Περιφέρεια και ότι υπάρχει αναγκαιότητα παραμονής τους στις θέσεις τους. Παρ όλα αυτά η Περιφέρεια αποφασίζει να μην λάβει καμία πρωτοβουλία  για τη δικαίωση των συγκεκριμένων νέων.

Είναι ανάγκη οι τοπικοί βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες και ο ίδιος ο περιφερειάρχης να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να παραμείνουν αυτοί οι νέοι άνθρωποι στις θέσεις εργασίας τους. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί περιεχόμενο στην έννοια της εργασίας για τους νέους ανθρώπους, της παραγωγικότητας και της σύγχρονης δημόσιας διοίκησης . Εμείς ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε αυτόν τον αγώνα.

Η Κοζάνη στο προσκήνιο!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια