Σπάρτακος Σωματείο ΔΕΗ: Σήμερα έκλεισε ένας ακόμα κύκλος, ο 13ος

 


Ένα κοινωνικό μνημόσυνο που βρίσκει έκφραση μέσα από μία αθλητική διοργάνωση.

Στον Αγώνα Δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη» οι δρομείς δεν καλύπτουν απλά και μόνον μία χιλιομετρική απόσταση αλλά διανύουν τον ίδιο τον χρόνο συναντώντας και τιμώντας τους συναδέλφους που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος.Μετά από 13 χρόνια, η αθλητική διοργάνωση που έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο από την πρώτη στιγμή, συνεχίζει να προκαλεί ρίγη συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμό.

Όχι μόνον στους δρομείς αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία που βρήκε τρόπο να τιμήσει αυτούς που έδωσαν πολλά περισσότερα από τον κόπο τους για την ηλεκτροδότηση της χώρας.

Σήμερα έκλεισε ένας ακόμα κύκλος. Ο 13ος που στέφθηκε με επιτυχία αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι η συμμετοχή και η διαδρομή έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από την νίκη.

Μετά από την υποβολή 600 αιτήσεων, στην τελική διαδρομή έφθασαν να συμμετέχουν εκατοντάδες δρομείς  που ξεκίνησαν από το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας στον χώρο των ορυχείων.

Εκεί (λίγο πριν την εκκίνηση) τελέσθηκε και το μνημόσυνο για να τιμηθούν οι συνάδελφοι που δεν είναι πλέον στη ζωή.


Δρομείς  όλων των ηλικιών, από πολλά μέρη της Ελλάδας συμμετείχαν στις δύο κατηγορίες της διοργάνωσης που είναι ο αγωνιστικός των 10 χιλιομέτρων και ο λαϊκός των 5 χιλιομέτρων.

Φέροντας εις πέρας μία διοργάνωση που γίνεται για «ιερό σκοπό», ξεπερνώντας δυσκολίες που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την πανδημία του covid-19 και απολαμβάνοντας την ικανοποίηση και τα εύσημα των δρομέων για την αρτιότητα της διοργάνωσης, έφθασε η ώρα να ευχηθούμε «και του χρόνου» ευχαριστώντας την ΔΕΗ, τους δρομείς, τον Δήμο Εορδαίας, την Διοίκηση της Σχολής Πυροσβεστών, την Διεύθυνση Τροχαίας, τους εθελοντές μας και την οργανωτική μας επιτροπή.

Ο 13ος Αγώνας Δρόμου μπορεί να ολοκληρώθηκε όμως

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα την ιστοσελίδα του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στον σύνδεσμο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια