Μπαμπάδες με ρούμι- Παράσταση του Βόρειου Πεδίου

Την πολύ δημοφιλή κωμωδία ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ του γνωστού δίδυμου Ρέππα – Παπαθανασίου, επέλεξε να ανεβάσει επί σκηνής το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ. Η παράσταση μας μεταφέρει στην εποχή της ευημερίας, μιας Ελλάδας που ζούσε με «δανεικά» και θίγει αλλά κυρίως σατιρίζει τα κακώς κείμενά της, μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις.

Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε στην Κοζάνη στα τέλη Μαΐου, αφού προηγουμένως, προβλήματα που προέκυψαν οδήγησαν σε δύο αναβολές της στην πόλη μας. Όμως, ήρθε η ώρα να δοθεί η παράσταση μπροστά στο κοινό της Πτολεμαΐδας!

Δυο αδέλφια με τις συζύγους τους επιστρέφουν στο χωριό τους, αναμένοντας τον θάνατο του πατέρα τους, ουσιαστικά όμως έρχονται για να τον κληρονομήσουν. Το κάδρο πλαισιώνουν η διαχρονική – ενοχλητική γειτόνισσα αλλά και η αλλοδαπή υπηρέτρια που φροντίζει τον ηλικιωμένο.

Μέσα από ευτράπελες καταστάσεις οι οποίες φτάνουν μέχρι και στο μαύρο χιούμορ, αναδεικνύονται η οικονομική αλλά κυρίως η ηθική διαφθορά, η απουσία συνείδησης, ο ρατσισμός, ο κυνισμός και η υποκρισία.

Τα πράγματα δεν πηγαίνουν σχεδόν σε κανέναν καλά, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Αυτό που κυριαρχεί είναι το γέλιο και η ματιά από την «κλειδαρότρυπα» της ζωής των άλλων.

Οι ίδιοι οι συγγραφείς στιγματίζουν εκείνη την εποχή, μια εποχή όπως την χαρακτηρίζουν «αμοραλισμού και ελαφρότητας. Τα πάντα γίνονται χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις. Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης. Η έλλειψη συνείδησης. Πράμα που κάνει τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, αναίτια και γελοία. Δεν έχουν καν τη γοητεία της ανηθικότητας. Το μαύρο μεγαλείο του κακού όταν γίνεται με επίγνωση». Ένα τέτοιο γελοίο έγκλημα περιγράφεται στους «Μπαμπάδες με ρούμι». Έξι ανόητα ανήθικα, κακόμοιρα και απελπισμένα καθαρματάκια. Κι όλο αυτό βέβαια βγάζει πολύ, πολύ γέλιο!

Πέντε παραστάσεις προγραμματίστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Εορδαίας, στην Πτολεμαΐδα. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις παραστάσεις, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Όλες οι παραστάσεις είναι στις 9 το βράδυ.

Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ της παράστασης καθώς και η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ είναι του Κωνσταντίνου Μπαμπίλα.

Παίζουν οι παρακάτω ηθοποιοί:

ΡΟΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Καλλιόπη Ζιώγου ΤΖΕΝΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Νίτσα Χριστοφόρου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αλέξης Λιοσάτος ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ηλίας Μιχαηλίδης ΒΕΣΚΑ: Άννα Τούμπαρη ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΩ: Ευαγγελία Ορφανίδου

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης:

ΣΚΗΝΙΚΑ: Στέλλα Γεωργιάδου – Κωνσταντίνος Μπαμπίλας ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Στέλλα Γεωργιάδου ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Κώστας Φίλιος ΗΧΟΣ: Χρήστος Τσολάκης ΥΠΟΒΟΛΕΙΟ – ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ – SUPPORT: Ελένη Καραγεώργη, Ελένη Μπαμπίλα & Αναστασία Καλαϊτζοπούλου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Ανδρόνικος Κεπαζάκης ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΛΥΚΩΝ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ: Προσφορά του εργαστηρίου κατασκευής γλυκισμάτων MeliSoula (Μελίνα Χατζηπαντελή) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Στράτος Ιορδανίδης ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΦΙΣΑΣ: Φάνης Τοψαχαλίδης PROMO VIDEO: Φάνης Τοψαχαλίδης

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ σας περιμένει, για να περάσετε μιάμιση ώρα με μια απολαυστική παράσταση!!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια