Το τοπικό ΠΑΣΟΚ στον Περδίκκα Ενημέρωση για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τις εκσκαφές της ΔΕΔΑ εντός του οικισμού

 
Τη δημοτική κοινότητα Περδίκα του Δήμου Εορδαίας επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή 31 Ιουλίου προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τις εκσκαφές της ΔΕΔΑ εντός του οικισμού. Η αναλυτική ενημέρωση, η επιτόπια αυτοψία και η συζήτηση που ακολούθησε έδειξαν ότι δεν υπήρξε καμία προηγούμενη ενημέρωση πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της ΔΕΔΑ και πολύ περισσότερο δεν είχε υπάρξει πρόβλεψη για παροχή φυσικού αερίου στον οικισμό του Περδίκα. Η κινητοποίηση αιρετών και κατοίκων του Περδίκα οδήγησε στη λήψη απόφασης από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας που με τη σειρά του προκάλεσε την παρέμβαση του Δημάρχου Εορδαίας προς τη ΔΕΔΑ. Οι αρμόδιοι της ΔΕΔΑ εμφανίζονται καθησυχαστικοί χωρίς όμως να δεσμεύονται με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα σε ότι αφορά την παροχή ΦΑ στον οικισμό που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την χρηματοδότηση στη συνέχεια κατασκευής δικτύου.

 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καθαρή θέση στο ζήτημα και στέκεται στο πλευρό των κατοίκων του Περδίκα και του Δήμου Εορδαίας στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα τους. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες και καθυστερήσεις, δεδομένου ότι το πλαίσιο χρηματοδότησης έργων ΦΑ από την πλευρά της ΕΕ τελεί υπό αίρεση μετά το 2023. Η παροχή ΦΑ στον οικισμό και η εξασφάλιση χρηματοδότησης του δικτύου ανάλογη με αυτή της Φλώρινας δεν πρέπει να μείνουν στα λόγια, αλλά να γίνουν πράξη τώρα. Για το λόγο αυτό σε συνεννόηση με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα γίνει κοινοβουλευτική παρέμβαση με τη μορφή ερώτησης στους αρμόδιους έτσι ώστε να υπάρξει επίσημη και γραπτή απάντηση στο ζήτημα.

Το μέτωπο της απολιγνιτοποίησης εξελίσσεται σε Βατερλό για τον τόπο μας και οφείλουμε να αντιδράσουμε πριν είναι πολύ αργά, γι αυτό η υπόθεση του Περδίκα μας αφορά όλους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια