Με την ταινία “The Island at the Top of the World (1974) / Το νησί στην κορυφή του κόσμου ” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ.

 Με την προβολή της ταινίας “The Island at the Top of the World (1974) / Το νησί στην κορυφή του κόσμου ” συνεχίζονται την Τετάρτη 13 Ιουλίου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών της εκδηλώσεων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.15 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


Η ταινία της 12/7.

Το The Island at the Top of the World (Νησί στην κορυφή του κόσμου) είναι μια ταινία της Disney του 1974 , σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Στίβενσον, παραγωγή Ουίνστον Χίμπλερ με πρωταγωνιστές τους Donald Sinden στο ρόλο του Sir Anthony Ross, τον David Hartman στο ρόλο του John Ivarsson και τον Jacques Marin στο ρόλο του Captain Brieux.

Η ταινία βασίστηκε στο μυθιστόρημα του 1961 The Lost Ones , του συγγραφέα Ian Cameron , που διαδραματίζεται στην τοποθεσία του Prince Patrick Island . Για να συνδεθεί με την ταινία, το μυθιστόρημα επανεκδόθηκε με τον τίτλο της ταινίας.


Η υπόθεση του έργου.

Στο Λονδίνο το 1907, ένας Βρετανός αριστοκράτης με το όνομα Σερ Άντονι οργανώνει βιαστικά μια αποστολή στην Αρκτική για να αναζητήσει τον χαμένο γιο του Ντόναλντ. Ο Ντόναλντ είχε χαθεί σε μια αποστολή φαλαινοθηρίας για να βρει το μυθικό νησί όπου οι φάλαινες πηγαίνουν να πεθάνουν. Ο Σερ Άντονι απασχολεί τα ταλέντα ενός Σκανδιναβού-Αμερικανού αρχαιολόγου Καθηγητή Ivarsson και του Captain Brieux, ενός Γάλλου εφευρέτη. Φτάνοντας στην Αρκτική, συναντούν τον Oomiak φίλο των Εσκιμώων του Ντόναλντ, και τον εξαπατούν να τους βοηθήσει να συμμετάσχει στην αναζήτηση.


Διάρκεια 1 ώρα 33 λεπτά.


Παραλειπόμενα.

-Υπήρξαν αρκετές αλλαγές από το βιβλίο στην ταινία. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται το 1960, αλλά η ταινία διαδραματίζεται το 1907. Αντί για το νησί Prince Patrick, το νησί της ταινίας βρίσκεται βόρεια του νησιού Ellesmere. Αρκετοί επιπλέον χαρακτήρες και το αερόπλοιο Hyperion εμφανίζονται στην ταινία, αλλά όχι στο μυθιστόρημα. Επίσης, η μεγαλύτερη απόκλιση στην ταινία είναι ότι η Freyja επιβιώνει για να ζήσει (πιθανώς) ευτυχισμένη με τον Donald, ενώ στο βιβλίο πεθαίνει τραγικά, θυσιάζοντας τον εαυτό της για να σώσει τον Donald και τον Sir Anthony.

-Η ταινία, της οποίας η παραγωγή έγινε από την Walt Disney Pictures , κυκλοφόρησε μαζί με την ταινία κινουμένων σχεδίων Winnie the Pooh και Tigger Too σε ένα πακέτο roadshow για οικογένειες.

-Η ταινία έλαβε ένα Όσκαρ Καλύτερης Καλλιτεχνικής Σκηνοθεσίας για την καλλιτεχνική της διεύθυνση/σκηνική διακόσμηση από τους ( Peter Ellenshaw , John B. Mansbridge , Walter H. Tyler , Al Roelofs , and Hal Gausman ).

-Σχεδιάστηκε ένα σίκουελ, με τίτλο The Lost Ones , βασισμένο πιο κοντά στο αρχικό μυθιστόρημα, αλλά εγκαταλείφθηκε όταν έγινε φανερό ότι το νησί στην κορυφή του κόσμου δεν θα είχε επιτυχία στο box office.

-Hyperion είναι το όνομα του αερόπλοιου που εμφανίζεται στην ταινία. Το αερόπλοιο εμφανίζεται μόνο για ένα σχετικά μικρό μέρος της συνολικής διάρκειας της ταινίας, αλλά παίζει εξέχοντα ρόλο, τόσο ως αξέχαστο σκηνικό όσο και στην πλοκή της ταινίας. Το Hyperion «ζει» σήμερα στο πάρκο Disneyland του Παρισιού. Ένα αερόπλοιο Hyperion σε φυσικό μέγεθος ενσωματώνεται στο συγκρότημα του θεάτρου και καφέ Videopolis. Η εμφάνιση του είναι ελαφρώς πιο ενημερωμένη και στυλιζαρισμένη από το πλοίο στην ταινία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια