Η Ελλάδα της «φάπας και της μάπας» και η δικαίωση της προφητείας «ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…»! Διαμαντή Θ. Βαχτσιαβάνου



 Πόσο δίκιο είχε ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης που είπε «θα έχετε, παιδιά μου, κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε!. Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες!…».

————————–

Κατά του ΠΛΑΤΩΝΑ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» άσκηση εξουσίας σημαίνει να επιδιώκεις να δημιουργείς συνθήκες βελτίωσης της ζωής των άλλων. Συμβαίνει όμως οι πραγματικά άξιοι να εξαναγκάζουν τον εαυτό τους να αναλάβει την διοίκηση, γιατί είναι πολύ κακό να εξουσιάζεσαι από τον χειρότερό σου («της ζημίας μεγίστη το υπό πονηροτέρου άρχεσθαι»).

Πόσοι όμως άξιοι υπάρχουν σήμερα στη διοίκηση;

Ρωτάει ακόμη ο Πλάτωνας, μήπως δίκαιο είναι ό,τι συμφέρει στον ισχυρό, το συμφέρον της κατεστημένης εξουσίας; Υπάρχουν, λέει, ομάδες ανθρώπων που, έχοντας έναν εσωτερικό κώδικα τιμής, δεν αδικούνται μεταξύ τους, αλλά αδικούν όλους τους άλλους που βρίσκονται στο βεληνεκές της συλλογικότητάς τους. Παράδειγμα θα λέγαμε εμείς η κόζα νόστρα, η μαφία και η γιακούζα! Γιατί όχι και μια διεφθαρμένη Βουλή; Τι από όλα αυτά δεν συμβαίνουν από τότε που τα είπε ο Πλάτωνας;

Είναι γεγονός πως οι κακόψυχοι κυβερνούν κακόψυχα και οι καλόψυχοι καλόψυχα. Σε ένα κράτος δικαίου, μεγάλη αξία έχει να υπάρχει δικαιοσύνη που να λειτουργεί δίκαια και όχι να είναι υποχείριο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας. Όταν το δίκαιο προσαρμόζεται σε ό,τι συμφέρει στον ισχυρό, δεν είναι δικαιοσύνη.

Οι καιροί που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολοι. Η ανεργία, η πείνα, η ανηθικότητα, το ψέμα, η παραπληροφόρηση των πληρωμένων ΜΜΕ, θα δικαιώσουν τα λόγια του Αγίου Παϊσίου «θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε και ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς»!

Εκτός από τα παγκόσμια γεγονότα που επηρεάζουν όλο τον πλανήτη και κυρίως την Ευρώπη, ας δούμε γιατί η Ελλάδα κατάντησε κλοτσοσκούφι των «συμμάχων» και περίγελος όλων! Εκτός από τα υλικά αγαθά που ήδη άρχισαν να λείπουν, μεγάλο πρόβλημα εδώ και χρόνια η στέρηση πνευματικής τροφής και η αποσύνδεση της κοινωνίας από την πραγματική ΠΑΙΔΕΙΑ. Δεν θέλουν να σκέφτεσαι. Χτυπώντας την παιδεία, αποκόπτουν το μυαλό από την λογική σκέψη. Έτσι μόνον θα μπορούσαν να ελέγξουν το νου των ανθρώπων και να τον κατευθύνουν εκεί που θέλουν.

Ας δούμε όμως πώς κατάντησε η Ελλάδα επαίτης, χωρίς να παράγει σχεδόν τίποτα. Σε μια Ελλάδα που έφτασε σε αυτό το χάλι, συσσωρεύοντας προβλήματα χρόνιας κακοδιαχείρισης.

Οι ικανοί ηγέτες φροντίζουν να δημιουργούν αυτάρκεια στο λαό τους. Στην Ελλάδα όμως οι πολιτικοί της πρωτοτύπησαν και πέτυχαν το ακατόρθωτο. Χάσαμε την αυτάρκεια ακόμη και σε προϊόντα όπου, ως τόπος, είχαμε τη δυνατότητα να παράγουμε!

Γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα όχι μόνον κάλυπταν τις εσωτερικές μας ανάγκες, αλλά κάναμε και εξαγωγές. Τώρα εισάγουμε ακόμα και πατάτες και ζάχαρη, αφού κλείσαμε τα εργοστάσια ζάχαρης. Εισάγουμε πανάκριβα το λίπασμα, όταν καλύπταμε την εσωτερική αγορά και κάναμε και εξαγωγές (ΑΕΒΑΛ). Και μάλιστα με πολύ φθηνές τιμές. Είχαμε αυτάρκεια σε σιτηρά και τώρα ιδρώνουμε με τη σκέψη πως δεν θα έχουμε και όσα έρθουν θα έχουν υψηλές τιμές. Στα «λευκά είδη» (ψυγεία, πλυντήρια) κάναμε και εξαγωγές, όπως και σε οπλικά συστήματα (ΕΑΒ-ΕΛΒΟ). Κλείσαμε την ΜΟΜΑ για να μπουν στο παιχνίδι οι εργολάβοι και οι μίζες!

Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης πέταξαν από το παράθυρο την κοινή λογική και την αντικατέστησαν με τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ, ΕΕ σήμερα, δολοφονώντας κάθε παραγωγικό τομέα. Έτσι καταστράφηκαν γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, βιομηχανία. Χάσαμε την αυτάρκεια, εισάγουμε σχεδόν τα πάντα, υπερχρεωθήκαμε με δάνεια και γίναμε απόλυτο προτεκτοράτο των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Αφήσαμε τελευταίο τον ενεργειακό τομέα. Λόγω του λιγνίτη που υπάρχει άφθονος και φθηνός, η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ήταν φθηνή για τα νοικοκυριά και την βιομηχανία. Οι κυβερνήσεις όμως των τελευταίων χρόνων κατόρθωσαν να ακριβύνουν τον λιγνίτη – τυχαία; με πρόστιμα και να οδηγηθούμε πρόσφατα στο κλείσιμο των λιγνιτικών εργοστασίων – ορυχείων. Δεν κάναμε ούτε αυτό που έκανε η Πολωνία και η ίδια η Γερμανία. Δηλαδή παράταση στη χρήση λιγνιτών για τουλάχιστον μέχρι το 2050.

Επικαλούνται τα πρόστιμα της ΕΕ για να σταματήσουν τους λιγνίτες και να φέρουν τις εισαγόμενες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία!

Αν τους ενδιέφερε η κλιματική αλλαγή, γιατί εδώ και χρόνια διέκοψαν για δήθεν «περιβαλλοντικούς λόγους» την ολοκλήρωση της εκτροπής του Αχελώου, που θα άρδευε τον θεσσαλικό κάμπο και θα δημιουργούταν μεγάλη υδροηλεκτρική μονάδα;

Αποτέλεσμα όλων αυτών, μόνον εισάγουμε, δεν παράγουμε και με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων το ηλεκτρικό ρεύμα κατάντησε ληστεία στην τσέπη των πολιτών, η δε ανάπτυξη στραγγαλίστηκε.

Δικαιώνεται απόλυτα ο Άγιος Παϊσιος όταν έλεγε «θα έχετε κυβέρνηση και δεν θα έχετε και ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…»!!

Υ.Γ: Έπαψαν οι πολιτικοί να κυκλοφορούν χωρίς αστυνομική συνοδεία και ακούγονται τελευταία πολύ ακατάλληλα συνθήματα για πολιτικό πρόσωπο! Η μεγάλη αποχή στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών είναι μια απόδειξη.

Διαμαντής Θ. Βαχτσιαβάνος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια