Η Κεραμέως επισκέφτηκε τη Νέα Πανεπιστημιούπολη και ξεναγήθηκε στους χώρους της

 Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Μεταφορές και Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος συνόδευσε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στην περιοδεία της στον νομό Κοζάνης, την Παρασκευή.

Επισκέφθηκαν το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαϊδας, το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης (Βιοκλιματικό Σχολείο) και το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους των σχολικών μονάδων και συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς τα διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν.


Η υπουργός επεσήμανε ότι οι καινοτομίες γίνονται γρήγορα προκειμένου τα παιδιά να μην χάσουν πολύτιμο χρόνο, ενώ δεσμεύτηκε να προχωρήσουν νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών, έτσι ώστε οι αναπληρωτές να καλύπτουν πλέον μόνο έκτακτες ανάγκες.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την Νέα Πανεπιστημιούπολη στην ΖΕΠ Κοζάνης και ξεναγήθηκαν στους χώρους.

Ολοκλήρωσαν την περιοδεία με την επίσκεψη στο Δημόσιο ΙΕΚ Κοζάνης, όπου συζήτησαν με τους μαθητές για τις προοπτικες των τμημάτων, ενώ η υπουργός δεσμεύτηκε για αύξηση των θέσεων μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού.

Τέλος, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι από το ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθεί για την ενίσχυση της.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια