Γυμνάσιο Βελβεντού: φιλοξένησε την ομάδα Renaissance Engineers του Synergies Project (Synergies, ή Συνεργίες)


Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022 ο Θανάσης Βουζιάνας, μηχανικός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο (Ohio University), Ιδρυτής και Εταίρος του Synergies Project και Ιδρυτής και Σύμβουλος των Renaissance Engineers, η Ιώβη Κοτζατίσογλου, φοιτήτρια κτηνιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Μαρία Αβραμίδου, φοιτήτρια κτηνιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Νικόλας Βουζιάνας, μαθητής της Α’ λυκείου στο Pinewood American International School υλοποίησαν τη δραστηριότητα «Τι θέλω να Γίνω Όταν Μεγαλώσω».

Η δραστηριότητα είχε σκοπό την έκθεση των μαθητών στο αντικείμενο των μηχανικών έχοντας την παρακάτω δομή:

  • Icebreaker/γνωριμίες/κτίσιμο ομάδων
  • Παρουσίαση του Θανάση με θέμα «τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω»
  • Διαγωνισμός/project για μηχανικούς – η ομάδα που θα χτίσει το ψηλότερο πύργο από (θα το μάθετε την Τετάρτη) νικάει
  • Η νικήτρια ομάδα αντανακλά στην εμπειρία της – πως τα καταφέρανε
  • Κλείσιμο/αξιολόγηση της δραστηριότηταςΟ Θανάσης εστίασε στην καθημερινότητα του μηχανικού αναπολώντας τις εμπειρίες, προβληματισμούς, επιλογές, επιτυχίες, καθώς και αποτυχίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της μαθητικής, φοιτητικής, και επαγγελματικής του ζωής. Εκτός από τον επαγγελματικό προσανατολισμό, η δραστηριότητα επεσήμανε την πολυ-ποικιλότητα των επιλογών που έχουμε μετά την αποφοίτηση από το λύκειο, καθώς επίσης και την επιβράβευση που επέρχεται σαν αποτέλεσμα των εμπειριών, προβληματισμών, επιτυχιών, και αποτυχιών που αντιμετωπίζουμε. Τέλος, η δραστηριότητα υπογράμμισε τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούν οι μηχανικοί για να σχεδιάσουν τις λύσεις τους, με τους μαθητές να διαγωνίζονται σε ένα σχεδιαστικό project.

Επισημαίνεται πως η επίσκεψη αυτή έγινε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του νέου κορωνοϊού που προκαλεί την Covid-19.

https://blogs.sch.gr/gymvelve/2022/02/09/i-prosopikotita-toy-mina-01/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια