Συνδικάτο εργαζομένων οδικών μεταφορών Δυτικής Μακεδονίας “όχι στην καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων”- Κατηγορίες για το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Κοζάνης Α.Ε.





Ο Αντεργατικός μεσαίωνας που οραματίζονται εργοδότες και Κυβέρνηση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με επίθεση διαρκείας στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Κοζάνης Α.Ε. δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων και ειδικά το τελευταίο διάστημα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Απειλεί εργαζόμενους με ανακοινώσεις της ότι θα ελεγχθούν πειθαρχικά εάν δεν γίνουν κάτοχοι τραπεζικών καρτών, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για την παράδοση – κατάθεση εισπράξεων.

Με λίγα λόγια, επιχειρεί τη χορήγηση ενός τραπεζικού προϊόντος, το οποίο οι εργαζόμενοι ποτέ δεν αιτήθηκαν αλλά ούτε και συναίνεσαν να τους εκδοθεί ή χορηγηθεί.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά υποβαθμίζει εργαζόμενους σε άλλες θέσεις, υποδεέστερες από αυτές που κατέχουν έως σήμερα, επικαλούμενη το νέο εσωτερικό κανονισμό που κατάρτησε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας.

Ο Εσωτερικός Κανονισμός που επικαλούνται έχει καταρτισθεί παράνομα και κατά παράβαση των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας (αρ. 87 και 98) και των άρθρων 22 παρ. 2 και 23 παρ. 1 του Συντάγματος.

Οι δε εργαζόμενοι ουδέποτε έλαβαν γνώση του επικαλούμενου εσωτερικού κανονισμού και ουδέποτε έχουν συμφωνήσει με το περιεχόμενό του, το οποίο αποτελεί δώρο της Κυβέρνησης στις Διοικήσεις των Υπεραστικών και Αστικών Κ.Τ.Ε.Λ. της χώρας.

Όλες βέβαια αυτές οι κινήσεις έχουν ως απώτερο σκοπό να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στην πόρτα της εξόδου. Άλλωστε κα ο τοπικός μας βουλευτής και Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος σε πρόσφατο συνέδριο της Π.Ο.Α.Υ.Σ. (Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών) δήλωσε περιχαρής ότι «Σας δώσαμε το δικαίωμα να καταρτίζετε κανονισμούς για να απαλλαγείτε από τους εργαζόμενους».

Τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν και θα δώσουν τον αγώνα ανατροπής και αποτροπής υλοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια