Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Δ.Ε της ΑΣΠΑΙΤΕ στην ΑΣΠΑΙΤΕ Κοζάνης





Την ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας και Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ κος Σπύρος Πανέτσος την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022.

Τον Αντιπρόεδρο υποδέχτηκαν η Συντονίστρια της ΑΣΠΑΙΤΕ Κοζάνης, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ελένη Τσακιρίδου και η γραμματεία της σχολής Λίνα Σταθοπούλου και Σούζη Τσιάμη στις εγκαταστάσεις του 1ου Γενικού Λυκείου όπου στεγάζεται η ΑΣΠΑΙΤΕ Κοζάνης.

Ο κ. Πανέτσος ενημερώθηκε από την Συντονίστρια για την εξέλιξη των Προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ, που ανταποκρίνονται αφενός στην αναγκαιότητα που θέτει η περιφέρεια για την απαραίτητη παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική επάρκεια των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφετέρου στην αναγκαιότητα εξασφάλισης ειδικευμένου δυναμικού για την εφαρμογή του Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής τονίζοντας την υψηλή ποιότητα σπουδών που παρέχεται στους καταρτιζόμενους της ΑΣΠΑΙΤΕ Κοζάνης.

Παρά το γεγονός ότι το παράρτημα της Κοζάνης λειτουργεί από το 2013 το ενδιαφέρον των σπουδαστών εξακολουθεί να είναι μεγάλο.
Όσον αφορά στους λόγους εκείνους που οδηγούν δεκάδες νέους στην ΑΣΠΑΙΤΕ η κα Τσακιρίδου σημείωσε ότι επιλέγουν την ΑΣΠΑΙΤΕ μάχιμοι εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης που θέλουν να προσθέσουν ένα επιπλέον προσόν στο βιογραφικό τους και πτυχιούχοι που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση ή κατακτούν ένα ακόμη προσόν που είναι ισχυρό εφόδιο για την ανεύρεση εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ διατηρεί μια μακρά παράδοση δυναμικής παρουσίας στον ακαδημαϊκό χώρο, έχοντας καθιερωθεί ουσιαστικά ως το μοναδικό θεσμοθετημένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα για την εκπαίδευση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών, τεχνικών και επαγγελματικών κυρίως μαθημάτων, που προορίζονται να διδάξουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Την ικανοποίηση του για την λειτουργία του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) και του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) που πραγματοποιεί η ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη εξέφρασε ο κ. Πανέτσος σημειώνοντας πως η Κοζάνη είναι σημείο αναφοράς καθώς είναι πάντα στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων σπουδαστών.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα προγραμματισμού για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά και ανάπτυξης των προγραμμάτων καθώς και διοικητικά θέματα με την γραμματεία.

Στο τέλος της συνάντησης η κα Τσακιρίδου ευχαρίστησε θερμά τον Αντιπρόεδρο τόσο για την επίσκεψη του όσο και για την άψογη συνεργασία και οργάνωση των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια