Ζητούν το δίκιο τους. Αγρότες και κτηνοτρόφοι πήραν τους δρόμους. Πορεία στην ΖΕΠ

“Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τα χωράφια μας τη γη μας. Δεν μπορούμε να ταΐσουμε τα ζώα μας λόγου του μεγάλου δυσβάστακτου κόστους, τονίζουν μιλώντας στη “Φ” οι διαμαρτυρόμενοι.
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μείωση του Φ.Π.Α και των άλλων «μέτρων», “συνιστούν τουλάχιστον κοροϊδία και εμπαιγμό για όλους τους σκληρά αγωνιζόμενους για την επιβίβαση γεωργοκτηνοτρόφους¨, μας είπαν χαρακτηριστικά.


Με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: “Το αγροτικό πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη! Η κυβέρνηση πετάει ψίχουλα 50 εκατομμυρίων σε μια μερίδα αγροτών μόνο και στο 1/3 του ποσού που δινόταν πριν την κατάργηση της επιστροφής φόρου με το τρίτο μνημόνιο, όταν η τιμή ντίζελ ήταν πολύ φθηνότερη.

Τα λιπάσματα είναι απλησίαστα 300% πάνω, το ίδιο και φυτοφάρμακα και κτηνιατρικά φάρμακα 50% πάνω.

Οι λογαριασμοί και του αγροτικού ρεύματος είναι διπλάσιοι και συνεχίζουν το ανηφορικό τους ράλλυ! Οι εξαγγελίες της για μειώσεις το εξάμηνο που πέρασε με τις πολύ ,μειωμένες ανάγκες άρδευσης αποτελούν εμπαιγμό.


Η επιδότηση 7% στις ζωοτροφές και για το διάστημα Γενάρης – Μάρτης 2022 μόνο είναι στάχτη στα μάτια των σκληρά δοκιμαζόμενων κτηνοτρόφων ενώ οι ζωοτροφές ανέβηκαν 40%.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Δεσκάτης απαιτούμε:


Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως σε όλη την Ε.Ε (ΤΡΑΝΖΙΤ)


Μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, να πληρώνουμε μόνο την καθαρή αξία ρεύματος.


Ο ΕΛΓΑ να καλύπτει όλες τις ζημιές στην παράγωγη και στο κεφάλαιο ζωικό και φυτικό στο 100%


Τιμές που καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν την επιβίωση μας.

Αύξηση συνδεδεμένης στα 20 ευρώ στα αιγοπρόβατα και για την συνδεδεμένη στα βοοειδή η επιδότηση να δίνεται για ζώα αναπαραγωγής.

Μαζί με τους συναδέλφους μας όλης της Ελλάδας που βγήκαν στους δρόμους του αγώνα διεκδικούμε το δίκιο μας, για να συνεχίσουμε και να παραμένουμε στον αγαπημένο μάς τόπο, να δουλεύουμε την γη και τα ζώα μας, να ζούμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά και τις φαμίλιες μας”.

Θανάσης Τέγος
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια