Γιώργος Βασιλειάδης: "Σημαντική αλλαγή του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται από τις βραδινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία όπου θα αρχίσουν από περιοχές της Φλώρινας (περί τις 20:30) και μέχρι πριν τα μεσάνυχτα θα επεκταθούν σε όλη την περιφέρεια"


"Σημαντική αλλαγή του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται από τις βραδινές ώρες στη Δυτική Μακεδονία όπου θα αρχίσουν από περιοχές της Φλώρινας (περί τις 20:30) και μέχρι πριν τα μεσάνυχτα θα επεκταθούν σε όλη την περιφέρεια"
 Τα φαινόμενα δεν θα έχουν σημαντική διάρκεια (4-5 ώρες) όμως θα προκαλέσουν χιονόστρωση που θα ξεπεράσει τα 10-15εκ στους Δήμους Πρεσπών και Φλώρινας ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα κυμαίνεται μεταξύ 2 έως 7εκ. Επίσης σε περιοχές Γράμμου, Πίνδου και στον Δήμο Σερβίων πάνω από τα 500μ οι χιονόστρωση ίσως ξεπεράσει τα 10εκ και να αγγίξει και τα 20εκ σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Προσοχή στους πολύ ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν τόσο τη νύχτα όσο και αύριο. Περιοχές Αμυνταίου, Πτολεμαϊδας και Κοζάνης θα δουν ριπές άνω των 80χλμ/ω ενώ τοπικά δεν αποκλείεται να δούμε και πάνω από 100χλμ/ω.
Προσοχή και στην Εγνατία οδό και γενικά στο οδικό δίκτυο όπου οι ισχυροί άνεμοι θα προκαλέσουν μεταφερόμενο χιόνι (ανεμοσουρι)
Στερεωστε αντικείμενα που μπορεί να πέσουν ή να παρασυρθούν,
Αποφύγετε το παρκάρισμα και την διέλευση κάτω από μεγάλα και γερασμένα δέντρα.
Μαζέψτε τέντες και γλάστρες από μπαλκόνια
Αποφύγετε τη διέλευση κοντα από παλιά κτίρια
Γιώργος Βασιλειάδης προγνώστης καιρού: 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια