Ρίτσα Σπυρίδου: Ο ανήθικος τρόπος είναι «κατάρα» για την κοινωνία”. Αναφορά για «πολιτική αλητεία» και καταστρατήγηση της Δημοκρατίας...

 Απευθύνομαι στους συνδημότες μου και κρούω ,όχι, καμπανάκι αλλά καμπάνα.

Η δημοτική αρχή με δόλο και χαράζοντας «πολιτική αλητεία» έχοντας “μπροστάρη” τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καταστρατηγεί τη δημοκρατία ,υποτιμάει την νοημοσύνη μας και εν τέλει, μια χούφτα άνθρωποι, βάζουν στο περιθώριο όλη την κοινωνία, που τους πρόσταξε με τη ψήφο τους να είναι υπηρέτες τους και όχι άρχοντες «λειράτοι».


…και εξηγούμαι.


Από το δεύτερο δημοτικό συμβούλιο μέχρι και αυτό του Ιανουαρίου (28-1-2022), προκαλούν, επιπλήττουν, σνομπάρουν, κατηγορούν, ενώ απευθύνονται με αυταρχισμό σε όποιον δημοτικό σύμβουλο αλλά και πολίτη «τολμήσει» να εκφράσει διαφορετική γνώμη –άποψη με αυτή της Δημοτικής Αρχής.

Ακόμα, με ευκολία «απειλούν» έμμεσα, «χρησιμοποιώντας» την αποκεντρωμένη διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης κ.Βασίλειος Μιχελάκης , κατά την γνώμη μου , οφείλει να το εξετάσει σοβαρά.

Να καλέσει, τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τους επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και τους ανεξάρτητους, προκειμένου να αναζητήσει γιατί το ανώτατο όργανο του Δήμου μας, δεν δύναται να επιτελεί το θεσμικό του ρόλο?

Γιατί η αποκεντρωμένη διοίκηση, αναφέρεται ως «απειλή» στη ελεύθερη έκφραση των δημοτικών συμβούλων ?

Γιατί, τα μικρόφωνα κλείνουν από τον Πρόεδρο συνεχώς .. με εμμονή και μόνο στην αντιπολίτευση?

Γιατί ,με την ανοχή του Δημάρχου , κρινόμαστε ανά πάσα στιγμή με αρνητικούς χαρακτηρισμούς από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου?

Γιατί, ενώ όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται έντονα, οι ίδιοι -επτά στο σύνολο των είκοσι επτά –να νιώθουν άνετα και να συνεχίζουν απτόητοι ,δια στόματος Προέδρου, με την ίδια ανήθικη τακτική και μάλιστα, δείχνοντας με το δάχτυλο την αποκεντρωμένη?

…Τα λόγια μου είναι καθαρά και αποδεδειγμένα.

Αγαπητοί συνδημότες.

Οι ενεργοί πολίτες έχουν λόγο.

Εάν θέλαμε «δυνάστες» στις ζωές μας θα επιζητούσαμε και καθεστώτα.

Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και πρέπει να ζήσουμε τη δημοκρατία που μας αξίζει.

Προσωπικά, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Σερβίων, ζω πολιτική βία εδώ και είκοσι εννέα μήνες. Την αντιμετωπίζω με άνεση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε ντρέπομαι που τη ζω. Την εκφράζω δημόσια , όχι τόσο για τη δική μου προστασία όσο για τη συνέπεια αυτής της κάκιστης συμπεριφοράς που οπωσδήποτε μετακυλίεται στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, με περισσή άνεση, δηλώνω περήφανη που έχω τη διάθεση να συνεχίζω στα κοινά με περισσότερη θέρμη από ποτέ και ευλογημένη που μπορώ και σέβομαι το συνάνθρωπο.

Οι ενεργοί πολίτες, έχουν λόγο αλλά έχουν και τρόπο να αποτρέπουν τέτοιες τακτικές, που δηλητηριάζουν κατά τη γνώμη μου τη νοοτροπία καθώς και τη συνοχή της κοινωνίας.

…και επαναλαμβάνω χωρίς καμία αναστολή.
Ο ανήθικος τρόπος είναι «κατάρα» για την κοινωνία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια