Γιώργος Τοπαλίδης πολιτευτής ΝΔ: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στην περιοχή μας γνωρίζοντας το θέμα (Απολιγνιτοποίηση) και έχοντας προτάσεις και σχέδια που μπορούν να κάνουν τη μετάβαση για την περιοχή μας: "Δίκαιη μετάβαση για όλους".



Εισήχθη και ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στην περιοχή μας γνωρίζοντας το θέμα και έχοντας προτάσεις και σχέδια που μπορούν να κάνουν τη μετάβαση για την περιοχή μας: "Δίκαιη μετάβαση για όλους".

Το εγχείρημα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης εμπεριέχει δύο βασικές προκλήσεις.

Η μία αφορά στην αντιμετώπιση των ευρύτερων οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων και ειδικότερα της ανεργίας, καθώς η απασχόληση στις περιοχές μας είναι σχεδόν πλήρως εξαρτημένη από τις λιγνιτικές μονάδες, αλλά και των παράπλευρων απωλειών που σχετίζονται με τη θέρμανση των κατοίκων.

Η δεύτερη αφορά στο μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου των περιοχών μετάβασης, μέσα από την υλοποίηση μεγάλων και πρότυπων αναπτυξιακών έργων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στους τομείς της "πράσινης" ενέργειας, της βιομηχανίας και του εμπόριο, της «έξυπνης» αγροτικής παραγωγής, ο τουρισμός, η τεχνολογία και η έρευνα-εκπαίδευση.

Ο Γιώργος Τοπαλίδης μίλησε στο FLASH TV. και την Κατερίνα Μαρκοπούλου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια