Παρέμβαση ΕΕΣ ενάντια στην απόφαση Δ.Σ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ‘Πιστεύουμε ότι η διαδικασία επιλογής Καλλιτεχνικού Διευθυντή χρειάζεται μια επιτροπή κύρους από ανθρώπους της Τέχνης”

 


Ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών σχετικά με τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.



“Έφτασαν στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών καταγγελίες μελών μας για παράβαση από την πλευρά του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης των νομικών επιταγών της προκήρυξης για πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.



Συγκεκριμένα, το μέλος μας Θανάσης Σαράντος έχει κάνει ένσταση εναντίον της διαδικασίας ως υποψήφιος για τη θέση αμφισβητώντας την εγκυρότητά της, ενώ μας κοινοποιήθηκε δημόσια καταγγελία 14 καλλιτεχνών από τον νομό Κοζάνης, που ζητάνε ακύρωση της διαδικασίας λόγω του τρόπου διεξαγωγής της.

Έχοντας υπόψη μας τον νόμο που λέει ότι για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ενός ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. απαιτείται 5ετής επαγγελματική προϋπηρεσία και ότι οι θέσεις αυτές είναι θέσεις εργασίας των επαγγελματιών της τέχνης μεταξύ αυτών και των σκηνοθετών, ζητάμε να δημοσιοποιήσετε τα κριτήρια επιλογής του συγκεκριμένου Καλλιτεχνικού Διευθυντή έναντι των άλλων υποψηφίων. Επίσης ζητάμε τεκμηριωμένους τους λόγους απόρριψης των άλλων υποψηφιοτήτων.

Πιστεύουμε ότι η διαδικασία επιλογής Καλλιτεχνικού Διευθυντή χρειάζεται μια επιτροπή κύρους από ανθρώπους της Τέχνης, οι οποίοι θα εκτιμούν τους υποψηφίους και θα εισηγούνται τον καταλληλότερο, τόσο στο Δ.Σ. του Δήμου Κοζάνης όσο και όλων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., με την ίδια διαδικασία δηλαδή που επιλέγεται πλέον ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Έτσι, θα διασφαλίζεται η εγκυρότητα και διαφάνεια της διαδικασίας, χωρίς να γεννιούνται δικαιολογημένες καχυποψίες και καταγγελίες.

Για την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Ο πρόεδρος Χάρης Παπαδόπουλος, ο γραμματέρας Τώνυς Λυκουρέσης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια