Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης. Ανακοίνωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

 


Διάλογος, διαβεβαιώσεις, πακτωλός χρηματοδοτήσεων και φοροαπαλλαγών προς τους μεγάλους επιχειρηματίες για «πράσινη ανάπτυξη» - καταστολή χημικά και μαύρο μέλλον για τους εργαζόμενους, την νεολαία και το λαό μας
Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ύστερα και από την τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμάκιου , πως το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης υλοποιείται και σχεδιάζετε με γνώμονα της ανάγκες των επιχειρηματικών ομιλών για να αυξήσουν την κερδοφορία τους που θα επιτευχθεί μέσα από την δικιά μας ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.


Οι εργαζόμενοι από το πέρασμα του πρωθυπουργού μόνο μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις εισέπραξαν για θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν. Γνωρίζουμε καλύτερα από τους ίδιους τα ποσοστά ανεργίας όσο και την καθημερινή ανασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους που περιπλανιούνται από εργοτάξιο σε εργοτάξιο που κλείνουν σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και την Ελλάδα. Ούτε και δώσανε μια απάντηση για το τι θα γίνει με τις μόνιμες θέσεις εργασίας που θα χαθούν στην περιοχή.

Τα περί αυξήσεις του εισοδήματος μόνο οργή μας προκαλούν την ώρα που κυριαρχούν οι ατομικές συμβάσεις με χαμηλά μεροκάματα, που οι εκβιασμοί από τους εργοδότες προς τους εργαζόμενους για να επιστρέψουν τα δώρα έχει γίνει νόμος. Τι ώρα που προχωράνε στην εφαρμογή του εκτρώματος Χατζηδάκη που προβλέπει και νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες.

Αλήθεια για ποια αύξηση του εισοδήματος μας μιλάτε; Γιατί σήμερα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους μόνο ισοπέδωση βλέπουν στο εισόδημα τους από το πανάκριβο ρεύμα, την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα και σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι ότι ένα μάτσο εταιρίες πανηγυρίζουν μήνα με το μήνα για τα κέρδη τους.


Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση επιδόθηκε στην καταστολή και τον αυταρχισμό γιατί έτσι επιδιώκει να περάσει την αντιλαική της πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών.


Ως Συνδικάτο Οικοδόμων μαζί και με τα υπόλοιπα σωματεία και τους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε την μάχη της οργάνωσης και του αγώνα για να μην πληρώσουμε εμείς τις συνέπιες της πράσινης ανάπτυξης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια