Εργατικό Κέντρο Κοζάνης : Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη Στα επιδόματα θέρμανσης και η Τηλεθέρμανση

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, στον απόηχο της από 6ης Οκτωβρίου επιστολής του ΕΚΝΚ προς τον Υπουργό Οικονομικών και αίσθημα δικαίωσης όλων των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, χαιρετίζουμε την ένταξη του κόστους της τηλεθέρμανσης στις προβλέψεις για το επίδομα θέρμανσης (όπως ισχύει για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και την βιομάζα).

Σημειώνεται ότι η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται σε Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών η οποία και βρίσκεται σε φάση έκδοσης.

Για την περιοχή μας που δίνει σκληρό αγώνα προκειμένου να στέκεται όρθια την ώρα που δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα η εν λόγω ρύθμιση δίνει μία ανάσα στον πληττόμενο πολίτη, στην πληττόμενη οικογένεια που δίνει σκληρό αγώνα, εν μέσω οικονομικής, ενεργειακής και υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να συντηρήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τον σκληρό και από πολλές πλευρές δυσβάσταχτο χειμώνα να είναι προ των πυλών.

Το Ε.Κ.Ν.Κ, αιτήθηκε από τον Υπουργό, τους Βουλευτές της Περιφερειακής μας Ενότητας, τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και τους Δημάρχους Κοζάνης και Εορδαίας, να συμβάλλουν καθοριστικά με συντονισμένες, ουσιαστικές προσπάθειες και οχλήσεις προς τον Υπουργό για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και στους χρήστες της τηλεθέρμανσης πιστεύοντας ότι είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη. Εκτιμώντας ότι μία τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε σημαντικότατο βοήθημα για τους κατοίκους μιας πολύπαθης περιοχής και εν τέλει με τη συνδρομή όλων κατέστη εφικτό.

Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το γεγονός να αναγνωρίζεται μέσω τέτοιων ενεργειών η διαχρονική συνεισφορά της περιοχής στην Εθνική Οικονομία αλλά και η ανάγκη στήριξής της λόγω απολιγνιτοποίησης και ανεργίας.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια