Σωματείο εστίασης Κοζάνης Ερμής: "Ζητάμε πιο ουσιαστική και πειστική ενημέρωση για την ανάγκη εμβολιασμού, ακόμα και για την ανάγκη της 3ης δόσης. Να σταματήσει η προσπάθεια διχασμού με επίκεντρο τον εμβολιασμό"

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας καθώς και όλο τον κόσμο της περιοχής ότι η Ομοσπονδία μας, η ΠΟΕΣΕ, καθόρισε ως νέα ημερομηνία της πανελλαδικής κινητοποίησης, με κλείσιμο των καταστημάτων, την Τρίτη, 16 Νοεμβρίου. Η σύντομη αυτή αναβολή αποφασίστηκε προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος για την πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων και την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης. 


Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση εργασίας της Ομοσπονδίας με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, η οποία απέβη άκαρπη.  

Συναισθανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης, αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, και επιμένοντας ότι η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα, ζητάμε την άμεση θωράκιση του νοσοκομείου της πόλης μας και γενικότερα όλων των δομών υγείας της περιοχής, κυρίως με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων.  

Ζητάμε πιο ουσιαστική και πειστική ενημέρωση για την ανάγκη εμβολιασμού, ακόμα και για την ανάγκη της 3ης δόσης. Να σταματήσει η προσπάθεια διχασμού με επίκεντρο τον εμβολιασμό.  

Ζητάμε την λήψη νέων μέτρων για να στηριχθεί ο κλάδος μας. Ειδικότερα, ζητάμε:  

– Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
– Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου
– Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας
– Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
– Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

 
Καλούμε τους συναδέλφους από όλο τον Νόμο να στηρίξουν την πανελλαδική κινητοποίηση, με το κλείσιμο του καταστήματός τους και την συμμετοχή τους στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/11, στις 12:00 πμ, έξω από το δημαρχείο. 


Καλούμε τους συλλόγους και τα σωματεία των επαγγελματιών και των εργαζομένων να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια