Πριν 17 χρόνια, εκλογές 2004: Τι απαντούσαν οι Κασαπίδης- Παπαδόπουλος στο ερώτημα “θα διαφοροποιούσατε τη θέση σας από την “επίσημη γραμμή” της παράταξης σας στην περίπτωση που θεωρούσατε ότι αυτή έθιγε τα εννοούμενα συμφέροντα της εκλογική σας περιφέρειας και των ψηφοφόρων σας;”





Η ερώτηση έγινε σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο ¨Γράφημα”- ένθετο της εφημερίδα “Γραμμή’,- λίγο πριν τις εκλογές του 2004. Από το αρχείο του Θανάση Τέγου



Γιώργος Κασαπίδης:

Μια παράταξη όπως η ΝΔ παραδοσιακά σέβεται τον εσωκομματικό διάλογο. Έτσι στα πλαίσια των νόμιμων διαδικασιών θα μάχομαι για την υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου μας και των ανθρώπων του, ως ύψιστο καθήκον και υποχρέωση μου.


Μιχάλης Παπαδόπουλος:

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα το οποίο λειτουργεί απόλυτα δημοκρατικά. Πέραν από την επίσημη άποψη του κόμματος, την οποία εκφράζει ο πρόεδρος, οι διαφορετικές φωνές δεν “στραγγαλίζονται” ούτε απορρίπτονται, απλά ακούγονται και συζητιούνται, από τα θεσμικά όργανα του κόμματος. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η παράταξή μας πριν καταθέσει την άποψη της για κάποιο θέμα, έρχεται σε επαφή με φορείς, παραγωγικές δυνάμεις και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών αφουγκραζόμενη έτσι προβληματισμούς και δίνοντας ρεαλιστικές λύσεις. Από κει και έπειτα, αν εγώ, ως βουλευτής του Νόμου Κοζάνης, θεωρήσω ότι η πολιτική της παράταξης μου θίγει ή άθελα παραβλέπει τα συμφέροντα του τόπου μου, θα προσπαθήσω με πειθώ και διάλογο, μέσα από τα όργανα του κόμματος, να αλλάξω αυτή την κατάσταση. Αυτό πιστεύω είναι και ο ρόλος ενός βουλευτή. Να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς των ανθρώπων που ζουν στον νομό από τον οποίο εκλέγεται και να προσπαθεί διαρκώς να βοηθήσει στην επίλυση τους.




Η ερώτηση έγινε σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο ¨Γράφημα”- ένθετο της εφημερίδα “Γραμμή’,- λίγο πριν τις εκλογές του 2004. Από το αρχείο του Θανάση Τέγου






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια