Tιμή στους Έλληνες ποιητές μας




ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΓΑΥΡΟΣ»

Ρεπορτάζ: Θανάσης Τέγος 

Την Κυριακή 21 Απριλίου ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Καρυδίτσας «Γαύρος», σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Καρυδίτσας διοργάνωσαν στην αίθουσα του συλλόγου
αφιέρωμα στο λόγο των Ελλήνων ποιητών στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου. Στην όμορφη αυτή εκδήλωση συμμετείχαν με τις χορωδίες τους ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας», ο Μορφωτικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Κάτω Κώμης « Αριστοτέλης» και η χορωδία του συλλόγου «Γαύρος». 

Κυρίες από τις χορωδίες τραγούδησαν μελοποιημένα ποιήματα, ενώ οι μαθητές της Έκτης τάξης του σχολείου της Καρυδίτσας απήγγειλαν  βιογραφικά ποιητών και ποιήματα (Ελύτη, Παλαμά, Σολωμού). Η ταμίας του συλλόγου επίσης Θεοδώρα Καραθανάση παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη με σλάϊτς.
O Επιμορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίτσας «Γαύρος» ιδρύθηκε το 1983 από ανθρώπους που πονούν το χωριό τους και μοναδική τους φιλοδοξία ήταν και είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του  τόπου. Ο σύλλογος πήρε το όνομά του από τοπωνύμιο της περιοχής όπου εκεί ευδοκιμεί ένα μοναδικό είδος δέντρου ο «Γαύρος». «Βασικός στόχος του συλλόγου είναι η διατήρηση και η διαιώνιση της παράδοσης, των ηθών και  εθίμων του τόπου ακολουθώντας το πολιτιστικό στίγμα των προγόνων μας, δίνοντας όμως παράλληλα και ιδιαίτερη βάση  στη νέα γενιά,  στους νέους ανθρώπους-συνεχιστές αυτής της παράδοσης», τόνισε η ταμίας του συλλόγου κ. Καραθανάση. Οι δραστηριότητες του συλλόγου όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ζήσης Τζήκας καταγράφονται σε Πολιτιστικές: μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις καρναβαλιού, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές ποίησης, κινηματογραφικές προβολές, συλλογή φωτογραφικού υλικού με την ιστορία του τόπου, αναβίωση εθίμων, Κοινωνικές: διοργάνωση εκδηλώσεων με φιλανθρωπικούς σκοπούς, εκδηλώσεις αιμοδοσίας, δημιουργία ειδικού χώρου για παιδιά και Περιβαλλοντικές : δεντροφυτεύσεις, καθαρισμός δρόμων και πλατειών. Ο σύλλογος σήμερα αριθμεί 100 εγγεγραμμένα μέλη και διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο. Διαθέτει τέσσερα τμήματα παραδοσιακού χορού (παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων, τμήμα παραστάσεων) , δύο τμήματα σύγχρονης γυμναστικής ( zumba), ένα τμήμα χορωδίας και προσεχώς ένα παιδικό τμήμα μοντέρνου χορού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια