Εβδομάδα βιβλίου στην Κοζάνη



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης έχοντας σαν στόχο  να στρέψει  τα παιδιά από μικρή ηλικία στο βιβλίο και την ανάγνωση και να τα μυήσει στο  διάβασμα, διοργανώνει από την 1η έως και την 5η του Απρίλη, εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, αφηγήσεις και διαδραστικά παιχνίδια αφιερωμένα στα παιδιά.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μικρών μας φίλων στις εκδηλώσεις της βιβλιοθήκης όλες τις ημέρες. Την Τετάρτη 3 Απριλίου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, Χατζηβασιλείου Βασίλη και Αρναούτη Νίκο. Χτες Πέμπτη τη σκυτάλη… πήρε με αφήγηση η ηθοποιός και φοιτήτρια της Νομικής Ιωάννα Κουτσογεωργοπούλου, ενώ σήμερα Παρασκευή οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την επίσκεψη της «Λιλιπούπολης» (αφήγηση) Σάκης Κουκουμπέσης από το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και του Νηπιαγωγείο Κοίλων με αφήγηση από την Έλενα Τσιόπτσια. «Tο 5/θημερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παρουσιάσεις συγγραφέων παιδικών βιβλίων, αφηγήσεις παραμυθιών, διαδραστικά παιχνίδια, ζωγραφική και κατασκευές στο χώρο της βιβλιοθήκης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Εικαστικό Εργαστήρι, το ΚΔΑΠ και το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Κοζάνης και την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης. Μέσα από τις αφηγήσεις, τα διαδραστικά παιχνίδια και τη μουσική, το πρόγραμμα παρουσίασης βιβλίων γίνεται  διασκεδαστικό και εύληπτο στους μικρούς φίλους του βιβλίου, οι οποίοι  εντυπωσίασαν με την ευστοχία των ερωτήσεων και τη διάθεση τους για πληροφορίες και μάθηση», τονίζει μιλώντας στη «Γραμμή» η διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και Ιωάννα Στεργιοπούλου.     
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος επεσήμανε πως «είναι μία ιδιαίτερα σημαντική εβδομάδα, όπου οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το βιβλίο, εξοικειώνονται με τους χώρους της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ώστε να είναι οι αυριανοί, επισκέπτες, αναγνώστες, ερευνητές. Είναι μία αξιόλογη προσπάθεια που φέρνει τους νέους σε επαφή με το βιβλίο και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, και αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς εκπληρώνει τον σκοπό ύπαρξης των βιβλιοθηκών». Στο χώρο της Βιβλιοθήκης  υπάρχει έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου και του ΚΔΑΠ του Δήμου Κοζάνης, με έργα ζωγραφικής και κατασκευές των μαθητών του. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια