Ημερίδα για τα Βλαστοκύταρα στο "Μποδοσάκειο"

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα: «Μυελός των οστών και βλαστοκυταρα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του «Μποδοσάκειου» Γ.Ν  με συνδιοργάνωση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωης».

Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στο θέμα της Δωρεάς Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων (Δωρεά Ομφαλικού Αίματος και Δωρεά Μυελού των Οστών), ζητήματα δηλαδή με μεγάλη κοινωνική σημασία.
Ιδιαίτερα η δωρεά "βλαστοκυττάρων" απασχολεί τα περισσότερα νέα ζευγάρια που πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά. Όμως και η Δωρεά Μυελού των Οστών μας αφορά όλους. Στη χώρα μας έχουμε ελάχιστους Δωρητές Μυελού των Οστών. Επομένως ήταν επιτακτική η ανάγκη της διοργάνωση μιας τέτοιας ημερίδας με σκοπό να ενημερώσει τόσο τους επαγγελματίες υγείας όσο και τους πολίτες της Πτολεμαΐδας. Οι ομιλητές  κ. Ιωάννα Σακελλάρη, Αιματολόγος Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΜΜ.Μ.Ο. Γ.Ν ¨Γ. Παπανικολάου¨, αντιπρόεδρος Αιματολογικής Εταιρίας, καθώς και ο κ. Φραγκιαδάκης Θεόφιλος Επιμελητής Υπεύθυνος Αιμοδοσίας Γ.Ν Μποδοσάκειου ειδικευμένοι επί του θέματος αφού μίλησαν για την δωρεά Αρχεγόνων Αιμοποιητικών Κυττάρων έπεισαν 9 άτομα που παρακολούθησαν την ημερίδα να δώσουν εκείνη την ώρα δείγμα αίματος για εγγραφή στο μητρώο του ΕΟΜ, καθώς επίσης το Μαιευτικό Τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου δεσμεύτηκε να έχει στη διάθεση του 2-3 κουτιά Βλαστοκυτάρων για τις υποψήφιες ενδιαφερόμενες έγκυες μητέρες με δυνατότητα ανανέωσης αποθέματος από τον Σύλλογο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια