Αυτοκράτορας…. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ: ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ  

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Παγκράτι στο κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ)  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων 17-18 χρονών γεννηθέντες 1995-1996, το οποίο άρχισε στις 1 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Ο Εθνικός Κοζάνης πήρε μέρος στους συγκεκριμένους αγώνες με 2 αθλητές και σάρωσε…για ακόμη μια φορά κατακτώντας δυο μετάλλια. 
Οι αθλητές του Εθνικού ήταν ο Πολυνείκης Καλαμάρας στα 81κ. και ο Κωνσταντίνος Καλογερίδης στα 60κ.
Ο Πολυνείκης Καλαμάρας πέρασε σαν «σίφουνας…» απ΄το ΜΕΤΣ κερδίζοντας κατά κράτος και με χαρακτηριστική ευκολία τους αντιπάλους του κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσά μεταλλείο στην κατηγορία των 81 κιλών. Η σειρά των αγώνων είχε ως έξης: Στον 1ο γύρο των προκριματικών πέρασε με Μπαι, στον γύρο των 8 (προημιτελικά) κέρδισε με Νοκ Άουτ στον 1ο γύρο τον Αρτινό Φώτη του Πολυδάμα Άρτας. Στα ημιτελικά κέρδισε με Νόκ Άουτ στον τρίτο γύρο τον Νίκο Αλεξανδρίδη από τον ΑΟ Μπαλιος. Στο τελικό κέρδισε στα σημεία 35-5 τον Νίκο Κάδη της Παναχαϊκης κατακτώντας το πρωταθλήματα των νέων για 2η συνεχόμενη φορά και διατηρώντας ακέραιο το εκπληκτικό του σερί αήττητος 41 αγώνες 41 νίκες.  
Ο Κωνσταντίνος κατέκτησε την 3η θέση παίρνοντας Χάλκινο Μετάλλιο νικώντας τον Βασίλη Βασιλείου με 9-7 στα σημεία από τον Αθλητικό Σύλλογο Ηρακλής Χαϊδαρίου κάνοντας μάλιστα ανατροπή στον τελευταίο γύρο. Στον κρίσιμο ημιτελικό αγώνα έχασε λόγω απειρίας πιο πολύ στα σημεία από τον Αλέξανδρο Μικάλεφ της Κέρκυρας.

Πηγή: Εφημερίδα Γραμμή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια