Φοιτητές-εργατιά μια φωνή και μια γροθιά





ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ


Το Συνδικάτο οικοδόμων Ν. Κοζάνης χαιρετίζει των αγώνα των σπουδαστών του ΤΕΙ Κοζάνης ενάντια στο Σχέδιο «Αθηνά». Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με το Σχέδιο «Αθηνά» και τους νόμους που εφαρμόζαν όλο το προηγούμενο διάστημα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, θέλουν να τσακίσουν τα προγράμματα σπουδών, να διαμορφώσουν την όποια επιστημονική ειδίκευση «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Θέλουν να μετατρέψουν τα πτυχία των σπουδαστών σε διαβατήρια για την ανεργία ή στην καλύτερη οι σημερινοί σπουδαστές να αποτελούν τους αυριανούς δούλους των μεγαλοεργοδοτών χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Καθόλου τυχαία δεν είναι και τελευταία δήλωση του υπ. Εσωτερικών Στυλιανίδη πως πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν κάποια ΑΕΙ-ΤΕΙ, προκλητικά δηλώνουν πως θέλουν μόρφωση για λίγους και εκλεκτούς και όχι για τα παιδιά της εργατικής τάξης και της φτωχής λαϊκής οικογένειας. Πλάι πλάι και οι εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων αξιώνουν ο βασικός μισθός για τους νέους να πάει στα 300€. Να τι μέλλουν ετοιμάζουν από κοινού για τους αυριανούς εργαζόμενους κυβέρνηση-ΕΕ- μεγαλοεπιχειρηματίες. Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την περιβόητη ανάπτυξη που διαλαλούν όλοι αυτοί και την παρουσιάζουν ως μονόδρομο, εμείς οι οικοδόμοι την έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι. Η ανάπτυξη τους, τα κέρδη τους δηλαδή, είναι βουτηγμένα με αίμα εκατοντάδων εργατών οικοδόμων και μη.
Εκ μέρους της Διοίκησης του Συνδικάτου εκφράζουμε την συμπαράσταση όλων των οικοδόμων του Νόμου στον αγώνα των σπουδαστών του ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει πράξη το σύνθημα «φοιτητές-εργατιά μια φωνή και μια γροθιά». Καλούμε και τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία να πάρουν ανάλογες αποφάσεις για την στήριξη του αγώνα των σπουδαστών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια